Dorohoi News Logo

Acorduri muzicale de vară, la Ipoteşti - FOTO

Seri Melancolice Eminesciene 06

Pentru al patrulea an la rând, botoşănenii, şi nu numai ei, au fost aşteptaţi în perioada 28-29 iunie la Festivalul Naţional de Muzică Folk pentru Copii şi Tineret „Seri melancolice Eminesciene”.

Şi la această ediţie, în programul festivalului şi-a găsit locul Gala participanţilor nominalizaţi pentru etapa din iulie 2013, într-o evoluţie de bun-gust şi armonie întru frumos. Aducem aici o remarcă în plus prezentatoarei Petronela Chiribuţă, actor la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani şi profesorului Ludvic Schibinschi, pentru pertinentele recomandări de ordin tehnic şi logistic, privind prestaţia scenică. Potrivit organizatorilor, plusul de farmec a fost dat de ambianţa Amfiteatrului de la Memorialul din Ipoteşti, un spaţiu care inspiră şi respiră cultură elevată. Cei care au punctat cu momente muzicale folk, sărbătoarea iubitorilor acestui gen, au fost consacraţii Lucas Burighean, Ciprian Cotruţă şi mai tânărul solist Marius Mariciuc Costin, din Săveni, îndrumat de Liviu Culei. „Se poate aprecia, că primele etape ale festivalului folk din acest an, s-au constituit într-un eveniment cultural major pentru judeţul nostru. Aducem şi pe această cale mulţumiri Primăriei Municipiului Botoşani şi Consiliul Local Botoşani, pentru implicarea pe care au avut-o în desfăşurarea manifestării.”, a remarcat Constantin Oneaga, reprezentantul instituţiei culturale gazdă.

După două zile de muzică, ultima combinată cu surprize şi activităţi recreative, concurenţii se vor pregăti pentru etapa finală.

Autor: DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web