Dorohoi News Logo

Adolescentă remarcată în Italia, în recital la Festivalul Mărţisor Dorohoian

Andreea Olariu

Andreea Olariu, adolescenta de 14 ani care anul trecut a convins juriul emisiunii-concurs "Io canto" transmisă de postul italian Canale 5 Mediaset, va deschide seria recitalurilor care vor avea loc anul acesta în cadrul Festivalului Naţional de Muzică Uşoară "Mărţişor dorohoian", scrie BotosaniNews. Copila a obţinut în urma participării sale premiul "Bravo Bravissimo" (premiul juriului) şi al Fundaţiei Mike Buongiorno, care constă într-o bursă de studii la Music Art and Show din Milano. 

 

Concursul italian difuzat de Canale 5 Mediaset s-a desfăşurat pe parcursul a 11 săptămâni, timp în care românca a cîntat alături de o orchestră impresionantă şi avînd concurenţi numai copii italieni.  Ca urmare a acestui succes, românca va participa, în luna februarie, la un turneu, care va cuprinde 10 spectacole, la care vor participa concurenţii emisiunii “Io canto”. 

În timpul concursului, Andreea a interpretat melodii din repertoriul artistelor Celine Dion, Beyonce, Whitney Houston, iar în finală a atacat o piesă grea – „I Surrender” (Celine Dion).În ţară, constănţeanca a obţinut în mai puţin de 3 ani nu mai puţin de 15 trofee, iar celelalte premii sunt nenumarate. Printre acestea se află şi premiul Redacţiei Muzicale Radio România Actualităţi, înmnat în 2007 de către Titus Andrei, membru al juriului, precum şi premiul I la categoria de vârstă 11-15 ani în anul 2009 la Festivalul Mărţişor. Anul acesta Andreea Olariu va susţine un recital în prima seară (4 martie) a festivalului care a remarcat-o ca un talent autentic. (DorohoiNews.ro)

 

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web