Dorohoi News Logo

Protopopiatul Dorohoi - Slova creştină

Stelian Ciurciun

Slova creştină este o publicaţie lunară apărută în decembrie 2008 la iniţiativa Protopopiatului Dorohoi, cu binecuvântarea I.P.S Teofan, Mitropolit al Moldovei si Bucovinei. Apariţia unei publicaţii de gândire creştină îşi revendică necesitatea din dorinţa  de a realiza o colaborare fructuoasă între cler şi laicatul ortodox, în vederea împărtăşirii experienţei reciproce. Pe lângă mijloc de informare în zona noastră Slova creştină se vrea a fi şi un mijloc de educaţie, căci ,,omul poate deveni om doar cu ajutorul educaţiei”(Kant) şi, mai ales, a educaţiei religioase. După cum spunea Pr. Conf. Constantin Galeriu, prin deschiderea harului către Absolut, o educaţie creştină autentică întemeiază şi susţine toate valorile, toate formele de educaţie”.

Enoriaşii citind ziarul Slova creştină au acces la informaţii privind activităţile desfăşurate pe tot cuprinsul protopopiatului. Autorii articolelor sunt preoţi din protopopiatul Dorohoi, profesori de religie din zona Dorohoiului, tineri seminarişti şi studenţi ai Facultăţilor de Teologie Ortodoxă absolvenţi ai Seminarului Teologic din Dorohoi şi de ce nu tineri liceeni care s-au remarcat la diverse activităţi şi concursuri pe teme relgioase. Cuprinsul publicaţiei se împarte în 4 părţi:
-partea de teologie istorică care cuprinde rubricile : monografii ale bisericilor din protopoiat, pagina de actualitate cu ştiri şi eveneimente din Protopopiat, vieţilie sfinţilor;
-partea de teologie practică cuprinde articole de predici şi cateheze;
-partea misionară ce cuprinde articole legate de provocările misionare actuale ale bisericii;
-pagina tânărului creştin.

În esenţă publicaţia promovează valorile teologice, culturale şi vocaţia religioasă a tineretului ortodox din parohiile protopopiatului Dorohoi.

Ziarul Slova Creştină apare lunar şi poate fi găsit la preţul de 1 leu bucata la sediul protopopiatului sau la pangarul bisericilor din protopopiatul Dorohoi.

Pr. Protopop
Stelian CIURCIUN

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web