Dorohoi News Logo

Seminarul Teologic Dorohoi : “Un martisor pentru Marele Povestitor”

Un martisor pentru Marele Povestitor 001

Traim intr-o lume agitate, alergand dintr-un loc in altul, vorbind despre bani si alte probleme. Dar uneori simtim sa evadam… si atunci putem gasi o oaza de pace, de liniste in creatia Marelui Povestitor «Ion Creanga», caci asa cum afirma Garabet Ibraileanu «In Creanga traiesc credintele, versurile, datinile, obiceiurile, limba, poezia, morala, filozofia poporului».

Cu totii ne aducem aminte de cuvintele Imparatului Povestilor… «Si satul Humulesti, in care m-am trezit, nu-i un sat laturalnic, mocnit si lipsit de privelistea lumii, ca alte sate; si locurile care inconjoara satul nostru inca-s vrednice de amintire...».

Vrednic de amintire este Maria-Sa si astazi la 174 aniversare.
Din aceasta vrednica si vie amintire s-a nascut si proiectul «Un martisor pentru Marele Scriitor».
Seminarul Teologic Liceal «Sf. Ioan Iacob» Dorohoi, reprezentat prin Pr. Prof. Muha Constantin in calitate de director si Prof. Ignat Cristina, in calitate de initiator al proiectului, Scoala cu clasele I-VIII Ionaseni, com. Varful Campului, reprezentata prin Prof. Geanina Butescu, Prof. Petcu Feliciua si Inv. Onofrei Viorica, Casa Municipala de Cultura Dorohoi, reprezentata prin doamna Murariu Valuta, in calitate de coordonatori au incheiat un parteneriat in vederea derularii acestui proiect.

Proiectul vizeaza o incursiune in opera lui Creanga, scopul fiind acela de a starni interesul pentru lectura, in conditiile in care internetul si calculatorul au preluat controlul in viata cotidiana.
Membrii cenaclului «Haris» de la Seminarul Teologic au pus in scena «Ochiul soacrei» dupa cunoscuta poveste «Soacra cu trei nurori» si  «Pacala», iar elevii Scolii Ionaseni un prezentat un Proces-literar «Amintiri din copilarie» si «Fata babii si a mosneagului».

Elevii Stefanel Ciurciun si Catalin Grierosu si-au exprimat gandurile lor catre Marele Povestitor prin creatii proprii.
Speram ca momentele petrecute sa lumineze sufletele si sa urmeze indemnul povestitorului «Ceteste, rogu-te, si ceteste si, unde-i vede ca nu-ti vin la socoteala ie pana in mana si da si tu altceva mai bun la iveala, caci eu atata m-am priceput si atata am facut». (DorohoiNews.ro)

Mai multe imagini puteti vizualiza aici: http://mariuspetrescu.com/un-martisor-pentru-marele-povestitor/



Autor: DorohoiNews.ro

 

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web