În după amiaza zilei de 18 iulie 2014, orașul Dorohoi a găzduit la Complexul Hotelier 3 Brazi un spectacol care a îmbinat armonios muzica și poezia dedicat oaspeților din Orhei, în cadrul Taberei de vară „Acasă la noi”, în perioada 17-24 iulie.
Prezentatoarea spectacolului a fost Buruiană Carmen-Alexandra, membră a Cenaclului „Editor” al Casei Municipale de Cultură Dorohoi. Pe această cale le aducem mulțumiri persoanelor și instituțiilor care şi-au adus contribuţia la buna desfăşurare a activităţilor: Primăria Municipiului Dorohoi, Seminarul Teologic din Dorohoi (care asigură cazarea și masa oaspeţilor), Cenaclul Editor, Complexul Hotelier 3 Brazi , SC Spicul SRL, SC Magica SRL.
În deschidere ne-a încântat auzul Ansamblul „Mugurelul” coordonat de dl prof. Marcel Dupu, interpretând atât piese instrumentale, cât și vocale. În continuare, membrii Cenaclului „Editor”: Bara Haqi Abdulbaki, Buruiană Carmen-Alexandra, Ifrim Andreea, Hrițuleac Andreea-Iasmina și Ramona Ion au susținut un minunat recital de poezie.
Grupul folk „Artis Anima”, format din Mihăilă Andrieș Ana Camelia și Ifrim Andreea au interpretat următoarele piese: „Vânt de brad”, „Doar tu și eu”, „Luna pătrată”, „Am să vin” și „Prin nopți tăcute”, compoziție proprie pe versurile lui Mihai Eminescu; de asemenea, ținem să precizăm că deși este un grup nou înființat, acesta a participat la diverse concursuri, la care au luat următoarele premii: Locul III la Festivalul Național de Muzică Folk „Nord-Est Folk” ediția a IV-a din Dorohoi și Premiul de excelență la Festivalul Național de Muzică Folk „Seri Melancolice Eminesciene”, ediția a V-a de la Ipotești.
Pe acorduri de chitară ne-a încântat de asemenea și domnul Tănase Vasile, care a interpretat o serie de compoziții proprii: „Cântec popular” și „Cămășile” pe versurile lui Grigore Vieru, „Rugăciune” pe versurile lui Mihai Eminescu, „A fost odată Dorohoi” pe versurile lui Madeleine Davidson și „Poema Dorului de Dorohoi”, pe versurile lui Tomniuc Titus.
Programul oaspeților noștri a debutat cu o scurtă prezentare a orașului Orhei din Republica Moldova, după care elevii gimnaziului „Mihai Eminescu” au adus un omagiu Luceafărului poeziei, printr-un recital de poezie și o scenetă. La finalul serii Cornei Eșanu și Formația „Inedit” au încheiat programul cu un recital de muzică ușoară și de petrecere.
„În zilele următoare, conform programului stabilit de prof. Titus Tomiuc, preşedintele Cenaclului Editor, oaspeţii vor vizita mănăstirile - Putna, Suceviţa, Dragomina şi Gorovei, Casele memoriale George Enescu, Mihai Eminescu şi Nicolae Iorga cât şi muzeele reprezentative din zonă, Biserica Sf. Nicolae, Bisericuţa de lemn din Dorohoi şi Biserica Ospenia din Botoşani.”, a consemnat pentru Dorohoi News, Valeriu Aparaschivei.