Dorohoi News Logo

Dorohoiul naste oameni de valoare: Ailoae Razvan Sabin - castigatorul locului III la Festivalul Martisor Dorohoian

Ailoae Razvan Sabin 001

S-a nascut la 24 iulie 1987 in Dorohoi. Din primii ani, parintii au observat inclinatia spre muzica a tanarului. Primele legaturi cu muzica le-a avut la gradinita, afirmandu-se vocal in cadrul serbarilor organizate.
  
Primii ani de invatatura i-a urmat la Scoala Nr.2 din Dorohoi.
   
In clasa a III-a, parintii s-au hotarat sa-i fructifice talentul, motiv pentru care l-au inscris la cursurile de pian de la Clubul Copiilor si Elevilor Dorohoi.
   
In anul 1998, dragostea pentru muzica l-a determinat sa se inscrie la Orchestra Mugurelul, condusa de Domnul Profesor Marcel Dupu. Aici debuteaza ca solist vocal. Dupa cativa ani, se hotaraste sa aprofundeze tainele muzicii, motiv pentru care incepe studiul acordeonului si al eufoniului. Intre anii 2001-2003 urmeaza cursurile de acordeon la Scoala Populara de Arte Botosani.
 
Colegiul National Grigore Ghica din Dorohoi a fost cel care i-a oferit invataturile liceale.
  
Timpul petrecut alaturi de Orchestra Mugurelul i-a adus multe premii atat in cariera de solist vocal, cat si in cea de instrumentist. Spectacolele, concursurile, festivalurile si turneele in Franta si Moldova i-au oferit satisfactii si amintiri de neuitat.
  
In paralel cu Orchestra Mugurelul, Razvan a studiat pian si orga.
  
Terminand ciclul liceal, s-a inscris in anul 2006 la Conservatorul din Iasi, trecand cu brio admiterea sustinuta. Astfel, pana in anul 2010 a studiat Compozitie jazz si Muzica Usoara, avandu-l profesor indrumator pe D-l Romeo Cosma.
  
Anul 2006 a fost unul plin de realizari pentru tanarul dorohoian, colaborand cu Ansamblul Folcloric “Doina Carpatilor” din Iasi condusa de maestrul Marinica Botea, dar si infiintandu-si propria formatie, sub numele de Elixir. In cadrul acesteia, Razvan se ocupa cu aranjamentele orchestrale la pian si orga, evoluand si ca solist vocal. Formatia Elixir incanta publicul cu un repertoriu diversificat de muzica romaneasca, internationala si muzica populara.
 
Anul 2011 i-a adus un debut promitator in cariera de solist vocal prin premiul III castigat in cadrul festivalului “Martisor Dorohoian”, fiind apreciat de juriu, compus din numele mari ale muzicii usoare romanesti. In prezent, Ailoae Razvan Sabin isi continua studiile muzicale, in cadul Facultatii de Compozitie, Muzicologie, Pedagogie muzicala si Teatru, fiind student in anul I la master, sectia Compozitie Jazz si Muzica Usoara.  De asemenea, dragostea pentru muzica se reflecta in activitatea din cadrul formatiei Elixir si in cadrul petrecerilor la care aceasta intretine atmosfera cu succes de fiecare data.
 
“Dupa premiul obtinut la festivalul din Dorohoi, am capatat increderea in mine pentru a participa si la alte festivaluri nationale, cu speranta de a castiga si alte premii importante. Sper sa ma intorc la anul la Dorohoi pentru a castiga Trofeul Festivalului. Oricum, mereu voi avea satisfactia si fericirea ca primul meu premiu castigat a fost la mine acasa, in orasul meu natal” a declarat pentru DorohoiNews, Ailoae Razvan Sabin. (DorohoiNews.ro)

Autor : DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web