Dorohoi News Logo

Rapsodii de toamnă - Cenaclul „Editor” Dorohoi - FOTO

Editor 1

Ceața s-a lăsat iar cerul înnorat a curmat aripile fluturilor. Frunzele arborilor osteniți sunt pierdute pe cărări, florile nu mai zâmbesc, ele visând la zile ce-au trecut știind că în curând vor muri. Natura toată și stelele-aurii își pierd culoarea așteptând ca toamna să își continue cursul firesc cu frunzele-i ruginii, frigul și bruma care o caracterizează.

Din nou membrii Cenaclului „Editor” al Casei Municipale de Cultură Dorohoi, s-au întâlnit duminică, 26 octombrie 2014, pentru a-și mai încălzi sufletele și a-și pune în valoare ce au mai frumos, adică talentul în arta de a creea, a cânta și a nara.

Prezent între cenacliști, domnul Burlacu Ioan a povestit despre cartea „Mita în relațiile româno-otomane, 1400-1821”, carte pe care acesta vrea să o publice. De asemenea domnul Burlacu Ioan a citit și propria-i schiță umoristică „Copacul”. Tăcerea, ridicarea moralului, plăcerea, încrederea, sinceritatea și voința au fost puse în valoare în maximele aceluiași om deosebit, ca de fiecare dată, domnul Berbecel Eduard. Stimabilul profesor, domnul Bara Haqi Abdulbaki, i-a încântat din nou pe cei prezenți cu câteva emoționante creații proprii și anume: „Porunci de învățat”, „Este timpul”, „Rămâi aici”, „Am visat”, „Iubito”, „Suntem uitați”, „Somnul veșnic” și „Mama”, acesta vorbind  despre viitoarea lui carte  și de volumul de poezii pe care acesta vrea să i-l publice membrei cenaclului Hrițuleac Iasmina-Andreea.

Hrițuleac Andrei, un membru mai vechi al cenaclului, elev al Seminarului Teologic Liceal „Sfântul Ioan Iacob ” Dorohoi, a dat citire unor creații proprii sensibilizând de-a dreptul auditoriul și anume: „Rugă”, „Bunicii mele” și „Mai dă-mi un răgaz”, poezii compuse de acesta în momente intense din viața lui. Stimabila doamnă, Valuța Murariu, director al Casei Municipale de Cultură Dorohoi, gazdă caldă a cenacliștilor, a dat citire câtorva creații a fiicei sale Marta Polixenia Ursuleanu: „Coșmarul unei nopți”, „Mare amară”, „Acasă”, „Ploaie”, „Doar cu tine” și „Adio”.

În această duminică târzie de toamnă, copiii de la Complexul de apartamente „Floare de Colț” Dorohoi, însoțiți de doamna instructor de educație Mihăilă Andrieș Ana-Camelia, au cântat cu căldură în acordurile de chitară a instrunctorului lor: „Pădure nebună”, „Frunze arămii” și „Melancolie de toamnă”. Mihaela Tupeluș și Maria-Magdalena Jităreanu, două fete de la Complexul de apartamente „Floare de Colț” au dat citire la două creații eminesciene, „Peste vârfuri” și „Ce te legeni”.

Au încântat pe cei prezenți și grupul „Artis Anima” format din doamna Mihăilă Andrieș Ana-Camelia, Hrițuleac Iasmina-Andreea, (Ifrim Andreea lipsind din motive obiective) au interpretat cu aceeași candoare piesele „Rău mă dor” și „Nebun de alb” piesă la care li s-a alăturat și Hrițuleac Andrei. Mai apoi cu vocea-i incomfundabilă doamna Mihăilă Andrieș Ana-Camelia a interpretat piesa „Visului meu” pe muzica sa, versurile aparținându-i micuței poete Hrițuleac Iasmina Andreea.

Hrițuleac Iasmina-Andreea, a dat citire la trei creații proprii „Vreau să fiu”, „Vă mulțumesc” poezie dedicată membrilor cenclului și „Îmi este dor de tine , țară” aceasta fiindu-i dedicată domnului profesor, Bara Haqi Abdulbaki.

Încă o duminică petrecută în armonie, emoție și sensibilitate între prieteni și adevărate talente cu care municipiul Dorohoi se mândrește. Toate aceste întâlniri a cenaclului „Editor” nu ar fi posibile fără susținerea onorabilului președinte al cenaclului, domnul profesor Titus Tomiuc.

Următoarea întâlnire a cenaclului, datorită secției de votare organizată în Casa Municipală de Cultură, va avea loc, duminică 2 noiembrie 2014, în incinta Muzeului Memorial „George Enescu” Dorohoi. (A consemnat pentru Dorohoi News, Hrițuleac Iasmina-Andreea.)

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web