Dorohoi News Logo

Conferinta „Dreptul la viata”

Conferinta DREPTUL LA VIATA 6

Joi 7 aprilie 2011, la Sala de Spectacole a Municipiului Dorohoi a avut loc cea de a – III - a conferinta organizata de Asociatia Tinerilor Ortodocsi filiala Dorohoi. Invitatii, Pr. Damaschin Dănuț, preot de caritate in cadrul Maternitatii Cuza Voda - Iasi și Dr. Dan Mihalcea, medic primar, în cadrul Spitalului Cuza Vodă - Iași au dezbatut impreuna cu tinerii din sala tema: Viata ca dar divin.

S-a vorbit in special despre problema avortului dar si despre pericolul la care se expun mamele care aleg sa savarseasca acest pacat, pericolul fizic dar si sufletesc.
Totodata s-au vizionat 3 filmulete legate de tema si s-au impartit pliante celor participanti pentru a promova acesta campanie anti – avort.
Ciclul de Conferințe pascale: ”Între Lumina lui Hristos şi lumina lumii” se va incheia cu Conferinta: Ce este adevarul ? care va avea loc in ziua de joi 14 aprilie si il are ca invitat pe Pr. Radu Brânză, referent  în cadrul Sectorul de Misiune Prognoza  si Statistica Pastorala al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Organizatorii, ATOR-Dorohoi in colaborare cu Protopopiatul Dorohoi, Seminarul Teologic Dorohoi si Casa de Cultura Dorohoi va invita sa participati incepand cu ora 17:00 la aceasta ultima Conferinta care isi propune sa arate care este adevarul din punct de vedere al credintei si sa compare cu ce inteleg filozofii prin adevar in incercarea de a raspunde la aceeasi intrebare pe care a pus-o Pilat lui Iisus cu privire la adevar:
Pilat: - Aşadar eşti Tu împărat?
Răspuns-a Iisus: - Tu zici că Eu sunt împărat. Eu spre aceasta M-am născut şi pentru aceasta am venit în lume, ca să dau mărturie pentru adevăr, oricine este din adevăr ascultă glasul Meu.
Pilat I-a zis: - Ce este adevărul? Şi zicând aceasta, a ieşit iarăşi la iudei şi le-a zis: Eu nu găsesc în El nici o vină. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

 

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web