Dorohoi News Logo

Pelerinaj de Florii la Dorohoi

Pelerinaj

In municipiul Dorohoi, Pelerinajul de Florii a inceput sambata 16 aprilie ora 13:00, la parohia Inaltarea Domnului – Cimitir pe traseul str. 1 Decembrie – str. Grigore Ghica – Biserica „Vargolici” – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Biserica „Sfantul Nicolae” – Biserica „Invierea Domnului”. In ultimul lacas mentionat a fost oficiat Acatistul Sfantului Lazar si s-a rosti un cuvant de invatatura. La acest pelerinaj au participat 26 de preoti si aproape 200 de credinciosi iar jandarmeria Botosani a asigurat masurile de ordine publica in zona lacaselor de cult.

Pelerinajul de Florii este un act liturgic prin care crestinii ortodocsi aduc marturie in fata lui Dumnezeu si in fata lumii trairea lor adevarata in Hristos. Este o marturie dar si un act de prezenta la patimirile Aceluia care pentru noi si pentru a noastra mantuire a primit osanda Golgotei.

Preotul Protopop, Stelian Ciurciun, doreste tuturor dorohoienilor, prin intermediul DorohoiNews, o saptamana binecuvantata si vrednicie pentru a fi iluminati de lumina invierii Domnului. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

 

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web