Dorohoi News Logo

Festival concurs de folclor „Dobroge, Mandra Gradina” – editia 2011

1. EDITIA a VI-a, 2010

Festivalul Folcloric „Dobroge, Mandra Gradina” – editia 2011 isi deschide larg portile pentru a VII-a oara, invitand concurentii cu reale aptitudini, la tarmul marii in perioada 19 – 25 iunie. Pot participa solisti vocali si instrumentisti de muzica populara, cu si fara dizabilitati, cu varste cuprinse intre 8 si 25 de ani.

Asociatia IHTIS Botosani este singurul ONG imputernicit a cauta si inscrie in festival, copii si tineri cu dizabilitati, avand varste cuprinse intre 8 si 25 ani.

In acest an, pentru persoanele cu dizabilitati, atat concurentii cat si insotitorii vor beneficia de servicii de masa si cazare in mod gratuit. Transportul pana la unitatea de cazare si retur, precum si local, va fi suportat de catre participanti.
* Fiecare participant cu sau fara dizabilitati va concura individual avand spatiu de scena de 10 minute rezervat pentru prezentarea costumului popular si interpretarea a doua cantece.
* Pentru concurentii participanti la categoriile de varsta 14 – 18 ani si 19 – 25 ani este obligatorie interpretarea unui cantec doinit sau a unei balade si interpretarea unei melodii cu acompaniament orchestral. Aceasta regula se aplica si categoriei de interpreti cu dizabilitati.
* In cazul categoriei de varsta 8 – 13 ani cele doua cantece vor fi selectate la alegere de catre interpret.
* Fiecare concurent va aborda un repertoriu la alegere, specific zonei sau subzonei folclorice pe care o reprezinta si va purta un costum adecvat acesteia.
* Nu vor fi admisi solisti vocali si instrumentisti atestati.
* Concurentii vor respecta intocmai programul festivalului, zilele de concurs precum si ordinea intrarii in scena care va fi stabilita prin tragere la sorti in data de 19 iunie 2011, ora 19:00.
Acestea sunt doar cateva dintre informatii. Restul pot fi accesate prin: http://www.dmgfest.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=93&Itemid=100

Adresez tuturor celor interesati rugamintea de a ma contacta din timp pe adresa [email protected], precizand:
1. Numele interpretului.
2. Varsta.
3. Numele cantecului doinit sau baladei
4. Numele melodiei cu acompaniament orchestral
5. Zona sau subzona folclorica pe care o reprezinta.

Amintim dorinta organizatorului ACIT Constanta: aceea ca inscrierea tuturor concurentilor cu dizabilitati se face prin intermediul Asociatiei IHTIS.
Asteptam inscrierea unui numar semnificativ de concurenti si dorim tuturor mult succes ! (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web