Dorohoi News Logo

Lumina Sfântă a fost adusă, sâmbătă seara, la Suceava

suceava

Lumina Harică de la Sfântul Mormânt din Ierusalim a fost adusă, sâmbătă seară, la ora 20.20, cu un avion, pe Aeroportul din Suceava, de o delegaţie formată din preoţi. Lumina Sfântă a fost adusă de secretarul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, George Fediuc, care a înmânat-o IPS Pimen care, la rândul său, a împărţit-o preoţilor prezenţi în număr mare pentru a lua lumină.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen Suceveanul speră că şi anul viitor va fi adusă la Suceava Lumina Harică şi a subliniat că Lumina Sfântă trebuie împărţită de preoţi în biserici şi nu cum s-a întâmplat anul trecut când mai mulţi mireni au venit la aeroport şi au luat lumină.
Lumina Sfântă de la Sfântul Mormânt a fost adusă într-un felinar special, “Lampa lui Davy” şi a fost întâmpinată de preoţi de la mănăstiri şi parohii din judeţul Suceava, precum şi din alte judeţe ale Moldovei, dar şi din Ucraina de la Cernăuţi.

Preoţii care au luat Lumina Sfântă în felinare speciale au dus-o în parohiile lor, unde a fost împărţită credincioşilor în cadrul slujbei de Înviere. (DorohoiNews.ro)
 

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web