Dorohoi News Logo

Dorohoi : Campanie de informare şi educare adresată liceenilor

Campanie de informare

Desfăşurată în aproape majoritatea oraşelor ţării, campania de informare ,,Vreau să aflu” are ca scop punerea în temă a tinerilor de liceu despre riscurile comportamentului libertin promovat prin mass media şi îşi propune să informeze tinerii despre sexualitatea lor, despre viaţa intimă, pentru a-i responsabiliza şi a le stimula cunoaşterea de sine în vederea conturării personalităţii. Al treilea modul “Ce se întâmplă după happy end” a avut loc in Sala de Conferinţe a Protopopiatului Dorohoi şi a reprezentat o continuare a modulului “Dragoste şi sexualitate.” Liceenii au putut urmări un documentar despre pilula contraceptivă, dar şi despre avortul din punct de vedere medical.
     
“Această campanie nu este una a Bisericii, chiar dacă Biserica are ca vocaţie mărturisirea adevărului. A fost iniţiată pentru a arăta tinerilor realitatea şi pentru a-i face mai responsabili pentru viitorul lor”, a spus pr. Ionuţ Apetrei.
            
În final, această campanie oferă tinerilor soluţii la problemele lor, atingând şi tema dragostei ca trăire specifică a adolescenţei în vederea pregătirii pentru viaţa de familie. (DorohoiNews.ro ,Mădălina O.)


Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web