Dorohoi News Logo

Lansare de carte la Dorohoi : Pe drumul instrainarii

Pe drumul instrainarii 1

Sambata, 30 aprilie 2011 incepand cu ora 13:00,  in prezenta  unui numeros auditoriu, in Aula Dimitrie Pompeiu a Colegiului National Grigore Ghica Vv. , a avut loc lansarea cartii PE DRUMUL INSTRAINARII, autor Lucica Gherasa.

Prezentarea cartii a fost facuta de profesorii Ciprian Voloc si Corneliu Drescanu care au relevat calitatea deosebita a scriiturii, talentul literar autentic al autoarei, valentele de marturie istorica a cartii (atat in privinta epocii comuniste, cat si a aceleia postcomuniste), abilitatile de analiza psihologica ale autoarei si multe alte aspecte.

In ansamblu, cartea poate fi considerata un roman autobiografic, un document istoric si un excelent manual al virtualui emigrant dupa cum au tinut sa sublinieze cei doi vorbitori mentionati mai sus.

Autoarea  a evocat in paginile destinate epilogului cartii cu nostalgie figura fostei profesoare de limba si literatura romana, Maria Zait, plecata acum in lumea ingerilor si care a avut o contributie decisiva in lecturarea formei initiale a manuscrisului, a corectarii acestuia dar mai ales in crearea unui optimism literar care s-a mentinut peste timp ca un imblod care a determinat, peste ani, aceasta lansare editoriala.

Domna Elena Burac, fost Primar al Dorohoiului in perioada de dinainte de 1989, a evocat concordanta descrierilor din carte cu timpul istoric ceea ce ii confera cartii autenticitate si valoare de document, sursa de inspiratie pentru generatiile de astazi si care vor urma. (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web