Dorohoi News Logo

Rapsodii enesciene în cadrul „Enescu şi contemporanii”

Enescu si contemporanii 02

Concertul susţinut de ansamblul cameral „Remember Enescu”, reprezentat de Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu, a fost organizat la Muzeul „George Enescu” din Dorohoi de Muzeul Județean Botoșani, reprezentat de Lucica Pârvan, împreună cu  Muzeul Memorial „George Enescu" vineri, 6 mai ora 18:30. „Ne bucurăm să fim din nou la Dorohoi după un an, la  comemorarea lui George Enescu. Programul susţinut de noi a îmbinat muzica romantică cu cele două rapsodii ale lui George Enescu. Rapsodia română nr 2 , op 11 în Re major a fost o premieră la Dorohoi, acum două seri am cântat-o la Ateneul Român pentru prima dată. Sperăm că publicul a ascultat programul ales de noi cu plăcere,” a spus Corina Răducan.
          
Programul celor doi tineri a constat în şase piese ale lui Serghei Rachmaninov, singurele piese pentru pian la patru mâini compuse de acesta, suita Dolly a lui Gabriel Faure, adresată copiilor şi cele două rapsodii enesciene în varianta de pian la patru mâini, transcripţie de Marius Sireteanu.
        
Evenimentul organizat cu ocazia aniversării a 130 de ani de la nașterea muzicianului s-a bucurat de un real succes, publicul dorohoian fiind încântat de prezenţa şi talentul tinerilor. “I-am văzut pentru prima dată şi sunt emoţionat că am putut să ascult un concert la pian tocmai în casa lui George Enescu”, a spus unul dintre participanţi.
               
Sponsorii acestui eveniment au fost: fam. Pârâu şi Apetrei din Iaşi, Mihai Debeli, SC VIP RAISING SRL, SC VALMADOREX SRL, Anişoara Lungu, SC ELMODAR SRL şi Seminarul Teologic Dorohoi. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)


Autor: DorohoiNews

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web