Dorohoi News Logo

Orchestra „Mugurelul” a Clubului Copiilor Dorohoi : Locul I la Festivalul National de folclor “Am fost ş-om fi”

Festivalul National de folclor - Am fost ş-om fi

Participare de succes a orchestrei “Mugurelul” la Festivalul National de folclor “Am fost ş-om fi” Sighetul Marmaţiei judeţul Maramureş.
   
Orchestra „Mugurelul” a Clubului Copiilor Dorohoi, instruită de prof. Marcel Dupu, a participat în perioada 06-08 mai 2011, la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Folclor pentru copii „Am fost ş-om fi”, organizat la Sighetul Marmaţiei, judeţul Maramureş.

Programul orchestrei a cuprins melodii şi cântece din zona folclorică a botoşanilor, interpretate cu măiestrie de soliştii vocali şi instrumentişti ai orchestrei, care au fost răsplătiţi cu aplauze şi LOCUL I la categoria „orchestre şi tarafuri”. Impresionaţi de nivelul orchestrei, juriul a mai acordat şi Premiul Special al Juriului profesorului Marcel Dupu, pentru „coordonarea elevilor în păstrarea şi promovarea obiceiurilor şi tradiţiilor populare”.

Festivalul, foarte bine organizat, a fost o manifestare a românismului adevărat pe meleaguri maramureşene, la care au participat formaţii şi interpreţi din România şi Ucraina. (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web