Dorohoi News Logo

Dorohoi : Pregătirile Festivalului „Nord-Est Folk” pe ultima sută de metrii

Festivalul Nord-Est Folk

Emoţiile concurenţilor de la Festivalul Național de Muzică Folk „Nord-Est Folk”  vor lua în curând sfârşit. Organizat cu scopul de a descoperi noi talente interpretative şi de creaţie a muzicii folk, festivalul urmează să se desfăşoare în perioada 14-15 mai, începând cu ora 17.00 la Sala Teatrului din Dorohoi.
     
Preselecţia s-a încheiat la sfârşitul săptămânii trecute la care au participat concurenţi din toată ţara. La categoria 10-18 ani au fost selectaţi 7 concurenţi din Dorohoi, Botoşani, Siret, iar la categoria peste 18 ani au rămas în concurs 10 concurenţi din oraşe ca Suceava, Dorohoi, Cluj, Siret, Satu Mare, Bucureşti şi Vaslui.
         
La prima categorie de vârstă nu au fost impuse creaţii proprii, accentul urmând a fi pus pe interpretare, iar la categoria peste 18 ani va fi punctată şi creativitatea. Criteriile de jurizare se referă la interpretare, dicţie şi mai ales compoziţiile proprii care vor fi apreciate în comparaţie cu cover-urile. Juriul va fi format din: Emil Răducanu, muzicolog Radio Iaşi, preşedintele juriului, Mihai Cosmin Popescu de la Radio România Actualităţi, dar şi cantautorii care vor susţine recitaluri: Dinu Olăraşu, Emeric Imre, Adi Beznă, Paul Arva,Cătălin Ungureanu. O noutate de ultimă oră este recitalul pe care îl va susţine Lucian Darie, profesor de muzică, care a participat şi la „Românii au talent.”  „Toţi invitaţii sunt oameni de folk şi a durat ceva timp să ne decidem pe care să îi chemăm la Dorohoi. Nu l-am luat şi pe Lucian Darie în calcul, însă ne-am hotărât pe ultima sută de metri, mai ales că şi-a manifestat dorinţa de a veni la festival”, a spus înv.Ciprian Mihai, unul dintre organizatorii festivalului.
        
În prima seară, seara de concurs vor cânta Dinu Olăraşu şi Paul Arva, Lucian Darie, iar în cea de-a doua seară, Gala Laureaţilor, vor cânta primii trei câştigători, urmând apoi recitalul lui Emeric Imre, Adrian Beznă şi Cătălin Ungureanu. Evenimentul va fi transmis în direct pe live.botoşani.ro, iar partenerii media sunt RadioRomâniaActualităţi, Dorohoi News, Radio Iaşi, Evenimentul de  Botoşani, Monitorul de Botoşani, Ştiri Botoşani, Live Botoşani, Radio Fix şi două bloguri de folk: foreverfolk şi folkblog.
         
Fiecare concurent va primi o diplomă de participare. La fiecare categorie de vârstă premiile vor fi şi în bani, însă se vor înmâna şi plachete cu sigla festivalului. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)

Autor: Dorohoinews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web