Cea de-a XIII-a ediție a Concursului interjudeţean de interpretare artistică „Do-re-mi’’ inclus în C.A.E.R 2016, competiţie devenită acţiune educativă emblemă pentru grădiniţa cu program prelungit „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Dorohoi, a avut loc marți, 14 iunie 2016.
Cadrul de desfășurare a evenimentului a fost Sala Teatrului. Organizat la fiecare început de vară, proiectul Concursul „Do-Re-Mi” își continua misiunea și în acest an, prin promovarea și familiarizarea copiilor cu scena, cu publicul, cu atmosfera de spectacol. Evoluția unui număr atât de mare de copii, circa 400 și minunatele incursiuni în universal copilăriei, ilustrate scenic și muzical, fac din acest spectacol nu numai un mijloc educativ, ci și unul de relaxare.
La prima secţiune a acestui proiect de interpretare artistică s-au înscris Grădiniţele nr. 3, 4, 6, „Albă ca Zăpada”, 8, și „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi, Grădiniţele nr. 6, 19, 21 „Şotron”, 22 Botoşani, precum şi grădinițe din Pomîrla, Vorniceni, Corlăteni, Lunca-Stroești și clasele pregătitoare de la Școlile „Spiru Haret” și „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi.
Pe scenă au evoluat soliști și grupuri vocale de muzică ușoară, populară, cântece pentru copii, formații de dansuri populare, dans modern, dans de societate, dans tematic, dans de caracter. Juriul format din prof. Paula Gavriluță Inspector General adjunct la ISJ Botoşani preşedinte al juriului, prof. Marcel Dupu Director Clubul Copiilor Dorohoi, Paul Ciprian Mihai şi Constantin Dicu, profesori la Clubul Copiilor Dorohoi, Valuta Muraru Director Casa Municipala de Cultura Dorohoi, Claudia Chirila sef Centru „Jurjac”, Prof. Daniel Puhacel pentru sectiunea de creatie artistico-plastica si prof. Mirela Mișca Membru al Consiliului Reprezentativ al Părinţilor de la grădiniţa gazdă a apreciat talentul și evoluția copiilor, munca susținută a cadrelor didactice care i-au îndrumat și implicarea părinților în activitate.
Concursul interjudeţean a inclus şi o secţiune destinată creaţiei plastice, având în atenţie exersarea şi dezvoltarea aptitudinilor creative în elaborarea lucrărilor artistico-plastice, şi care a reunit sub genericul „Universul Copilăriei” lucrări ale copiilor aparţinând unui numar de peste 150 de copii din gradinitele din judetul Botosani, Galati, Suceava, Constanta.
La această secţiune, finalizată cu organizarea unei expoziţii, lucrările micilor plasticieni vor fi evaluate ulterior de profesori de specialitate iar rezultatele vor fi comunicate participanţilor şi incluse în portofoliul final.