Dorohoi News Logo

Alexandru Cozaciuc, copilul nevăzător care cântă la 12 instrumente

Alexandru Cozariuc

Alexandru Cozaciuc are 12 ani şi este mai mult decât un simplu copil. Deşi nevăzător, micuţul a dat dintotdeauna dovadă de perseverenţă şi dorinţă de a ieşi din obişnuit, ajungând la momentul actual să cânte la 12 instrumente, cu toate că nu poate vedea naiul, fluierul sau cimpoiul. Bazându-se pe simţul tactil extrem de dezvoltat, Alexandru a reuşit de multe ori să urce pe scenă, dovadă fiind zecile de diplome şi premii câştigate de acesta.
         
Cea mai recentă apariţie pe scenă a avut loc săptămâna trecută în cadrul Festivalului de folk „Nord-Est”, unde a primit o diplomă de excelenţă din partea juriului profund impresionat de talentul ascuns al copilului. Cel mai bine se simte pe scenă, în aplauzele publicului care îl admiră pentru ceea ce face. „Vă mulţumesc pentru că m-aţi ascultat şi pentru că mă susţineţi”, a spus Alexandru după mini-recitalul susţinut în cadrul festivalului. În momentul de faţă, Alexandru este elev al Şcolii nr.5 „Jean Bart” din Suceava, cu toate că planurile sale şi ale părinţilor se îndreptau către Şcoala Populară de Arte. Refuzul din cauza faptului că nu putea să vadă partiturile nu a fost decât un pas spre dorinţa de a învăţa să cânte singur.
     
Dacă pentru unii dintre noi a cânta la un instrument este o activitate facilă şi poate obişnuită, este admirabil curajul de care dă dovadă Alexandru zi de zi atunci când luptă pentru pasiunea sa, muzica. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)



Autor:DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web