Dorohoi News Logo

Festival cultural-artistic de amploare la Dumbrăvița

Festivalul RITMURILE COPILARIEI 01

Aflat la a XI-a editie, Festivalul cultural artistic ”RITMURILE COPILĂRIEI” organizat de scoala cu clasele I – VIII ”Mihail Sadoveanu” Dumbrăvita, a însemnat o confirmare a editiilor precedente, prin evolutia artistica, diversificarea genurilor artistice a formatiilor participante, dar mai ales prin anvergura implicării unitătilor de învătământ din zona Dorohoiului.

Astfel, la această editie, au participat formatii din scolile: SAM ”Sf, Apostol Andrei” Smârdan – solisti instrumentisti si vocali, grup vocal-folcloric ”Smârdăneanca” si moment de divertisment (îndrumător artistic – prof. Gheorghe Cretu si Marta Patape), Scolile cu clasele I – VIII nr.1 si nr.2 Dumeni – George Enescu – dansuri populare (coordonator – Alin Chiorescu), Scoala cu clasele I – VIII Hiliseu Iezer – dans modern, dans popular (îndrumător artistic – instit. Daniela Tomniuc), Scoala cu clasele I – VIII nr.1 Cristinesti – solisti vocali, grup vocal, dans modern – îndrumător Cristian Gavrilută, Mihai Codreanu, Alexandra Rusu), Scoala cu clasele I – VIII ”Constantin Tincu” Lisna – Suharău – formatie de dans modern (coordonator – Alina Cojocaru), Scoala cu clasele I – VIII Cordăreni – dans popular (îndrumători artistici – Mirela Dumitras, Alina Abuhai), Scoala cu clasele I – VIII ”Mihail Sadoveanu” Dumbrăvita  - dans popular, grup vocal, dans modern (coordonatori – înv. Luminita Fulga, înv. Angela Dodu, prof. Gheorghina Gusulei), Scoala cu clasele I – VIII ”Stefan cel Mare” Ibănesti - dans modern (coordonator Ianos Toth-Egeto).

Festivalul a fost deschis de director – prof. Mariana Magopet care  a afirmat: „Scoala este un izvor  nesecat de informatii, un izvor din care  curge necontenit stiinta si cultura. Acest festival prin participarea masiva a atator scoli arata dorinta dumneavoastra de perfectionare si de a patrunde in tainele culturii si a traditiei stramosesti.’’
   
Prezent la această manifestare, înscrisă în sirul evenimentelor prilejuite de ziua de 1 iunie, primarul comunei Ibănesti, ing. Romică Magopet a nuantat:”Scoala reprezintă un templu de cunoastere, iar învătământul ibănistean a cunoscut în ultimii ani o perioadă de reală afirmare în contextul educational al judetului, prin proiectele derulate, prin acest gen de actiuni culturale, care vin printr-o nouă abordare de ofertă scolară, să orienteze dezvoltarea copilului spre perceperea actului artistic si petrecerea recreativă a timpului liber.” La fel, evaluând această manifestare la care au participat aproximativ 500 de elevi, directorul coordonator al Scolilor din Ibănesti, prof. Mariana Magopet a tinut să remarce nivelul artistic si competitional al formatiilor înscrise în festival, abordarea unor repertorii cu un grad ridicat de dificultate, atmosfera culturală creată de formatiile care s-au înscris în festival.

”Faptul că ne aflăm la a XI-a editie, a unui festival – concurs, care a atras de-a lungul timpului reprezentanti ai elevilor din scolile dorohoiene, din cele cuprinse în arealul învecinat, este o dovadă că această initiativă, care apartine învătătoarei Luminita Fulga, se bucură de receptivitate din partea responsabililor cu activitatea educativă din scoli, cât si de o perceptie artistică deschisă spre modern dar si spre păstrarea traditiilor locale.  Fiind un festival cu notorietate în zonă, dorim să îl înscriem în perioada imediat următoare în calendarul activitătilor extrascolare si educative.”,
a precizat directorul Mariana Magopet. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

 

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web