Primăvara este o poveste spusă de soare; zâmbim cerului și căutăm razele soarelui de care sufletul nostru are atâta nevoie. Căutăm primăvara în oameni, în ochii lor, în suflete și în pași.
Vrem să simțim verdele firului de iarbă sub tălpi, să mirosim a fericire și, zilnic, să trecem printre zâmbete. Primăvara este o poveste spusă de mănunchiul de raze strălucitoare, raze care miros a liliac. Primăvara înseamnă început, zâmbet și culoare, speranță și renaștere. Prima săptămână din luna martie a fost una deosebit de încărcată pentru elevii de la Seminarul Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi.
Astfel, marți, 7 martie 2017, Ansamblul folcloric Romanița și Corul bărbătesc al clasei a XII-a Pastorală, îndrumat de prof. Daniel Hariga au fost prezențipe scena Sălii Teatrului din Dorohoi la spectacolul „Armonii de primăvară”, eveniment realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.
Miercuri, 8 martie 2017, elevele Alexandra Muha și Diana Stan au interpretat melodii dedicate mamei, iar dansatorii din ansamblul Romanița au încântat privirile spectatorilor prezenți la spectacolul „Mulțumesc, iubită mamă”, organizat de Seminarul Teologic „Sfântul Gheorghe” din Botoșani, în colaborare cu Protopopiatul Botoșani, Teatrul „Mihai Eminescu”, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și Liceul cu Program Sportiv Botoșani.
Joi, 9 martie a.c., în Sala Teatrului din Dorohoi, s-a desfășurat cea de-a XIV-a ediție a spectacolului „Un zâmbet și un gând frumos pentru mama”. Elevii seminariști, membri ai Cenaclului Haris, coordonați de doamna Ignat Cristina Ionela, profesor de Limba Română, au prezentat în fața celor prezenți numeroase piese de muzică ușoară și populară, momente umoristice și dansuri populare menite să aducă un zâmbet și un gând frumos în sufletul celei mai gingașe și frumoase flori din viața oricărui om: MAMA.
SalaTeatrului a fost împodobită în mod deosebit de membrii Cercului Artistic din cadrul Seminarului, coordonați de eleva Elena Darie.
Încadrul spectacolului, eleva Larisa Purice din clasa a XI-a B, a primit un laptop, achiziționat din donații, în cadrul proiectului „EUROPE JUST IN TIME. Solidarity in time of crisis”. Premiul a fost acordat de domnul ing. Dorin Alexandrescu, primar al municipiului Dorohoi și de P. C. Pr. Constantin Muha, director al Seminarului, care au prezentat în cuvântul lor detalii despre acest proiect.
Larisa s-a remarcat drept o elevă cu reale veleități artistice, este implicată în activitățile trupei de teatru Haris, este membră a Cenaclului Haris, precum și în ansamblul de dansuri Romanița. La fel de important este și parcursul ei școlar, Larisa terminând clasa a zecea cu o medie foarte bună, fapt care s-a concretizat în acordarea premiului II la sfârșitul anului școlar 2015-2016.
Vineri, 10 martie 2017, tinerii seminariști au continuat șirul spectacolelor la Vârfu Câmpului, la invitația doamnei ing. Maria Huțu, primar al comunei. În cadrul unui parteneriat încheiat între Seminarul Teologic, Școala Gimnazială și Consiliul Local Vârfu Câmpului, copiii, tinerii și vârstnicii au urmărit piesa de teatru „Nic-a lui Ștefan Apetrei”, interpretată de membrii Trupei de teatru HARIS, precum și momente muzicale și umoristice dedicate mamei. (Pr. Prof. Crețu Vasile Ionuț - Consilier educativ)