În perioada 15 ianuarie – 15 iunie 2017, Școala Gimnazială „Gheorghe Coman" din Brăești a desfășurat proiectul educațional „Dor de Eminescu" în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Constantin Tincu” din Lişna.
Proiectul a fost inițiat de prof. Marinela Olariu și prof. Doina Iordache, împreună cu echipa de proiect: prof. Diana-Mihaela Andrei, prof. Simona Aniculăesei, înv. Adina Bajureanu, înv. Bolohan-Suhariuc Sabina-Georgina, bibliotecar Viorel Olariu, prof. Constantin Iordache, bibliotecar Lăcrămioara Moise, secretar Lenuța Husac și prof. Nadia Sabotnicu.
Pornind de la citatul lui Tudor Vianu, „Fără Eminescu am fi mai altfel și mai săraci", scopul acestui proiect extrașcolar a fost acela de a dezvolta dragostea pentru literatura română clasică, dar și cunoașterea operei și vieții poetului. Printre obiectivele propuse se numără: cunoașterea semnificației zilelor de 15 ianuarie și 15 iunie, recitarea expresivă a poeziilor lui Mihai Eminescu, realizarea de compoziții plastice inspirate din poeziile eminesciene și trăirea intensă a sentimentelor transmise de mesajul poetic al poeziilor.
Activitățile derulate atât în cadrul parteneriatului, cât și separat, s-au desfășurat în fiecare lună în data de 15 și au constat în:
Dor de Eminescu - lansarea proiectului și planificarea activităților (12 -15 ianuarie 2017)
Vremea trece, vremea vine... – recitări din creația eminesciană, realizarea de panouri cu desene ale elevilor inspirate din poeziile lui Eminescu, realizarea de creații proprii, concurs de cultură generală și literară (15 ianuarie 2017)
Eminescu... toate-s vechi și nouă toate – soft educațional, realizarea de panouri și portofolii, recitări de poezii (15 februarie 2017)
Doi buni prieteni – Eminescu și Creangă – dramatizări ale unor fragmente din opera lui Ion Creangă; vizionarea filmului „Un bulgăre de humă” (15 martie 2017)
Cu Eminescu, pe ici, pe colo... – activitate derulată în Brăești în parteneriat cu Școala Gimnazială „Constantin Tincu" din Lișna ce a urmărit răspândirea de "fluturași" cu poezii celebre ale poetului Mihai Eminescu; dramatizări după "Scrisoarea III" și "Luceafărul"; program artistic susținut de elevii Școlii Gimnaziale "Gheorghe Coman" din Brăești (15 aprilie 2017)
Pe urmele pașilor... – activitate derulată în Lișna în parteneriat cu Școala Gimnazială "Gheorghe Coman" din Brăești ce a vizat un program artistic susținut de elevii Școlii Gimnaziale "Constantin Tincu" din Lișna, dar și o excursie la Prut (15 mai 2017)
Așa l-am cunoscut pe Eminescu – activitate de încheiere a parteneriatului ce a constat în acordarea de diplome elevilor participanți, evaluarea proiectului și realizarea unei cărți de suflet eminescian. (iunie 2017)
Proiectul educațional „Dor de Eminescu" a urmărit trecerea în nemurire a celui mai mare poet român – Mihai Eminescu. (a consemnat, pentru www.dorohoinews.ro, prof. Simona Aniculăesei)