Dorohoi News Logo

Dorohoi: Muzeul Judeţean va cumpara un pian pentru muzeul „George Enescu”

George_Enescu Dorohoi

Muzeul Judeţean caută să achiziţioneze un pian pentru muzeul memorial “George Enescu” de la Dorohoi care să poată fi folosit la spectacolele mari care vor fi organizate la Sala Teatrului din Dorohoi.

Casa Memoriala de la Liveni deţine în prezent o pianină însă aceasta nu poate fi folosită la o sală de spectacole de capacitatea celei de la teatrul dorohoian. Ideea achiziţionării unui pian a apărut în urma pregătirilor pe care Muzeul Judeţean le face pentru spectacolul omagial dedicat compozitorului George Enescu din luna august. Spectacolul care prilejuieşte cei 130 de ani care se împlinesc anul acesta de la naşterea muzicianului de origine botoşăneană  va fi găzduit decasa memorială de la Liveni în ciuda faptului că s-a dorit a se da o amploare mai mare evenimentului. Organizarea lui în Sala Teatrului dorohoian i-ar fi adus cu siguranţă prestigiul meritat, însă organizarea lui în această locaţie e prea puţin posibil.

“Cu implicarea Primăriei din Dorohoi am fi putut să-l facem la Sala Teatrului din Dorohoi, dar ceea ce ne încurcă acum este inexistenţa unui pian. Ne-am propus achiziţia unui pian pe viitor dar costă foarte mult; unul mai bun ajunge şi la 50.000 lei. Pînă la urmă o să vedem cum facem şi o să cumpărăm un pian”, a declarat Lucica Pârvan, directorul Muzeului Judeţean Botoşani.

Spectacolul pe care conducerea Muzeului Judeţean îl pregăteşte pentru data de 19 august când se împlinesc 130 de ani de la naşterea marelui compozitor Geroge Enescu va cuprinde pe lângă momentele folclorice şi unul de muzică clasică. Pentru acest lucru, organizatorii au invitat-o pe pianista Ilinca Dumitrescu, fost director la Muzeul Naţional “George Enescu” din Bucureşti. (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web