Dorohoi News Logo

Dorohoi 2011 | Festivalul de colinde si datini ortodoxe „TREC MAGII PRIN VATRA MOLDOVEI” - Editia I

IHTIS

De-a lungul timpului colindele crestine s-au afirmat ca un adanc de taina al neamului romanesc. In satele de odinioara existau numeroase colinde crestine precum si forme variate, particulare, pe care le lua obiceiul colindatului de la o regiune la alta – uneori chiar de la o localitate la alta – insa, nu exista decat un singur motiv pe care se intemeia acest demers: Bunavestirea Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos.
Raspandirea acestui mesaj ofera un bun prilej in care comunitatea isi poate manifesta continuitatea cu trecutul prin pastrarea cu sfintenie a datinilor mostenite de la inaintasi.

Avand prin statut recunoasterea de asociatie ortodoxa si militand necontenit pentru integrarea sociala reala si deplina a copiilor si tinerilor cu dizabilitati fizice (dar avand IQ normal), Asociatia IHTIS si-a propus un proiect aparte:

Festivalul de colinde si datini ortodoxe „TREC MAGII PRIN VATRA MOLDOVEI” – Editia I, Dorohoi 2011 - festival desfasurat sub forma unei competitii la care pot participa cu sanse egale copii si tineri cu si fara dizabilitati avand varste cuprinse intre 7 si 25 ani, urmarind impreuna eliminarea fenomenului discriminarii si incurajarea incluziunii sociale reale.

Dupa cum reiese si din titlul proiectului, ne dorim ca festivalul sa aiba doua sectiuni: una de colinde ortodoxe si cealalta de datini de Craciun.

Un prim pas in aceasta initiativa il constituie gasirea partenerilor si a sponsorilor dispusi a se alatura initiativei Asociatiei IHTIS. In acest sens este dat atat de timpuriu acest comunicat.

Data de desfasurare a Festivalului de colinde si datini ortodoxe „TREC MAGII PRIN VATRA MOLDOVEI” – Editia I, Dorohoi 2011, initiat de Asociatia IHTIS – urmeaza a fi stabilita cu partenerii care pana la 31 august 2011 isi vor manifesta disponibilitatea de a ne fi alaturi, pe adresa [email protected]

Referitor la informatia datei exacte a festivalului precum si la Normele Regulamentului pentru inscrierea participantilor, vom reveni cu un anunt catre sfarsitul lunii septembrie 2011, urmand ca intreaga luna octombrie sa aiba loc inscrierea beneficiarilor cu si fara dizabilitati in festival. (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web