Dorohoi News Logo

Exclusiv - VIDEO: Părintele paroh Constantin Ciobanu a primit rangul de iconom stavrofor

ADOR_ADOPTII_CATEI001

Construită cu contribuţia credincioşilor şi a sponsorilor, biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” a primit astăzi, 10 iulie 2011, Hrisovul de sfinţire( document care atestă sfinţirea şi date despre arhiereul care a săvârşit-o),  din partea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei , iar preotul paroh, Constantin Ciobanu  a primit rangul de iconom stavrofor pentru activitate pastorală excepțională. De asemenea, toţi consilierii şi sponsorii care au contribuit la ridicarea bisericii au primit distincţii. “Nu a fost simplu şi nici uşor, dar am avut consilieri de nădejde, credincioşi care au ajutat,dar şi Ministerul Culturii şi Cultelor alături de prefectura judeţului Botoşani au oferit sponsorizări. De aceea, mulţumim pentru sprijin tuturor ”,a precizat părintele paroh.

Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS)Teofan a dorit să exprime gândul de gratitudine din partea Mitropoliei pentru construirea unui nou lăcaş de închinare pentru oraşul Dorohoi. “Pentru arhiereu există două bucurii mari: atunci când se face slujba de sfinţire a unei temelii de biserică şi atunci când se săvârşeşte slujba de târnosire pentru o altă biserică sau aceeaşi. În acest oraş,pe lângă alte nestemate s-a ridicat o alta, închinată Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, o altă scară spre cer prin care enoriaşii  acestei parohii, avându-l pe părintele în frunte, vor reuşi să urce treaptă cu treaptă spre Dumnezeu. Îi mulţumim atotputernicului Dumnezeu pentru că a împrumutat mâinile Sale preotului şi enoriaşilor pentru ca această lucrare să ajungă la faza de sfinţire a Sfântului Altar.”

Biserica având hramul “Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena” urmează să continue lucrările, dar şi să înceapă pictura interioară cu ajutorul sponsorilor. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web