Dorohoi News Logo

ÎPS Teofan a sfinţit Biserica „Ziua Crucii” din Botoşani

SL278147

După sfinţirea bisericii cu hramul Sf. Împăraţi Constantin şi Elena din Dorohoi, încă o biserică a fost sfinţită în judeţul Botoşani. Biserica „Ziua Crucii”, situată în curtea Spitalului de Recuperare „Sf. Gheorghe” din municipiul Botoşani a fost sfinţită ieri, 31 iulie 2011 de Înalt Prea Sfinţitul Teofan (ÎPS) şi Calinic Botoşăneanul alături de un sobor de preoţi.

„Biserica este un loc de tămăduire, de tămăduire a bolii cea mai crunte, cea de a nu avea ochi sufletești. Biserica ne arată că ochii noștri trebuie să fie îndreptați către cer, pentru a-L vedea pe Dumnezeu. Să fie îndreptați în jurul nostru pentru a ne vedea semenii care sunt chipul și asemănarea lui Dumnezeu, să privim în jos, adică la creația Sa, să privim în dreapta adică la faptele cele bune din viață, să privim în stânga și să îndepărtăm puterile întunericului. Biserica este spațiul în care suntem vindecați de muțenie, căci gura noastră trebui să propovăduiască cuvântul adevărului”, a spus ÎPS Teofan.

De asemenea, IPS Teofan  a mai adăugat la sfârşitul slujbei câteva cuvinte despre importanţa unei biserici într-o comunitate. „Orice biserică așezată într-un cătun sau într-un oraș este o chemare adresată tuturor celor care trec pe lângă dânsa și mai ales celor care îi trec pragul. Credincioşii trebuie să aibă credință, să se roage pentru credință și prin credință se găsesc răspunsurile la cele mai grele și de nedezlegat frământări care definesc mintea și cugetul, căutarea, viața și drumul prin lume pentru fiecare ființă umană. Biserica este locul unde oamenii gândesc la fel, căci venim și îi trecem pragul noi toți, oameni de toate tipurile. Aici toți gândim la fel după Iisus Hristos, după gândul Domnului. În acest moment important pentru viața orașului Botoșani, pentru viața bisericii lui Hristos din Moldova, o nouă biserică se înalță, un nou Sfânt Altar de jertfă, va cuprinde viețile noastre. Să fie spațiul unde oamenii să fie chemați la dreapta credință, la credința ortodoxă, să fie spațiu de mângâiere, de răbdare, să fie spațiu de unitate între oameni, între preoți și credincioși, între cei cu responsabilități mari și mici ca să fie cât mai multă lume cuprinsă”.

Părintele paroh, Ioan Iordachi a primit rangul de iconom stavrofor, iar toţi cei care l-au ajutat la ridicarea bisericii au primit distincţii. Credincioşii care nu au reuşit să treacă prin Sfântul Altar, mai au timp până vineri, biserica fiind deschisă zilnic. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)


Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web