Dorohoi News Logo

Sesiune de comunicări în cadrul hramului Seminarului Teologic din Dorohoi

Dorohoi hram

Prima zi a manifestărilor din cadrul hramului de vară- Zilele Sf.Ioan Iacob de la Seminarul Teologic Liceal din Dorohoi s-a încheiat cu o sesiune de comunicări urmată de săvârşirea Vecerniei. De această sesiune s-au ocupat pr. Ciprian Şoptică din parohia „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril”- Satu Nou, pr. Ionuţ Apetrei din parohia “Sf.Ilie” -Dealu Mare, pr. Eduard Pintilie de la Horlăceni, pedagogul şi consilierul educativ Ionuţ Creţu de la Broscăuţi şi pr. Teodor Budacă.

Au fost prezentate câteva segmente din viaţa, copilăria, tinereţea, armata, călugăria şi viaţa în locurile sfinte ale Sf. Ioan Iacob. De asemenea, pr. Ionuţ Creţu a pregătit şi un set de slide-uri cu imagini de la Hozeva, dar şi cu imagini din activităţile seminarului. “Avem şi un hram de iarnă, Sf. Trei Ierarhi, însă acum este ceva deosebit fiind sărbătoarea ocrotitorului nostru”, a declarat directorul seminarului, pr. Prof. Constantin Muha.
   
Marius Giradă, membru al asociaţiei IHTIS, a compus o poezie despre viaţa Sf. Ioan Iacob formată din 6 strofe.”Este animat de ideea de a participa la cât mai multe activităţi, este un soi de emulaţie intelectuală. Scrie foarte frumos, cu cuvinte simple, însă se simte că este din suflet”, a mai adăugat directorul instituţiei.

Ziua a doua de manifestări  va începe de la ora 7.30 cu slujba Utreniei şi va fi urmată de acatistul Sf.Ioan Iacob, Sf. Liturghie, un concert susţinut de corul Haris şi de pomenirea ctitorilor. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)

Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web