Dorohoi News Logo

„Dumnezeu, Biserica și Eu” concurs regional de creaţii plastice desfășurat la Hilișeu-Horia - FOTO

concurs regional 10

Căutându-l pe Dumnezeu, s-au reunit indirect 270 de elevi și 74 de cadre didactice la cea de a III a ediție a Concursului Regional „DUMNEZEU, BISERICA ȘI EU".

Festivitatea de premiere a avut loc miercuri, 7 noiembrie 2018, la Biserica „Sfinții Mihail și Gavril” din Hilișeu-Horia, după slujba religioasă oficiată cu ocazia hramului bisericii.

Concursul, inițiat de cadre didactice de la Școala Gimnazială nr.1 Hilișeu-Horia în parteneriat cu Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril" și Primăria comunei Hilișeu Horia a avut ca scop manifestarea dragostei faţă de Dumnezeu şi Biserică, prin cultivarea sensibilităţii artistice dar și familiarizarea copilului cu spaţiul liturgic. 

Concursul a fost împărţit pe secţiuni: creaţii plastice (pictură, desen, fotografie) şi compuneri-text liric sau text narativ. 

În concursul coordonat de învățător Gabriela Munteanu, preot Țigănescu Mihai, profesori Ababei Angelica, Anton Daniela, Pompaș Iuliana, Temneanu Viorica, Ciocan Daniela, Oltean Lăcrămeoara, Nechifor Iulian Cătălin s-au înscris un număr de 51 de școli din 23 județe ale țării, 76 de cadre didactice și 270 de elevi cu vârste între 6-18 ani.

Mă-nvrednicește, Doamne, să mă hrănesc din Tine,
Să beau din al Tău har o rouă de putere,
Și-n nopțile de rugă, ascuns, să fii cu mine,
Cuvântul Tău cel dulce mi-aducă mângâiere!
Mă-nvrednicește, Doamne, să-mi port cu voioșie,
A vieții cruce grea, sculptată cu păcate,
Și-n zilele amare să plâng cu bucurie,
Căci Tu-mi sculpta-Vei crucea ce nu cunoaște moarte!

Mă-nvrednicește, Doamne, să caut pacea-n Tine,
Și-n fiecare clipă să beau din al Tău har,
Cu post și rugăciune să mă sfințești pe mine,
Iar moartea Ta, Iisuse, nu fie în zadar!
Munteanu Gabriela

Într-o lume copleșită de griji era nevoie de o astfel de activitate care să-l determine pe elev, pe profesor dar și pe părinte să se aplece cu dragoste asupra foii de hârtie și cu răbdare, pricepere, migală dar mai ales cu credință să creioneze chipul lui Dumnezeu, imaginea Bisericii din sat, să-și aștearnă gândurile și sentimentele izvorâte din dor de Dumnezeu.

Lucrările, copleșitoare ca număr, deosebite prin mesajul pe care îl transmit ne dau puterea să credem că acest concurs va avea o viață lungă și se va bucura an de an de și mai mult succes.

Felicităm pe această cale elevii și cadrele didactice implicate, cadrele didactice coordonatoare, pe părintele paroh Mihai Țigănescu! (coordonator concurs, prof. Gabriela Munteanu)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web