Dorohoi News Logo

Serile medievale de la Suceava au fost un succes!

festival4

Ieri, Cetatea de Scaun din Suceava a fost asaltată de turişti, aici au avut loc "Serile Medievele" desfăşurate pe perioada a patru zile. Evenimentul a început joi, 11 august şi s-a sfârşit aseară printr-un impresionant foc de tun şi un spectacol cu foc oferit de Asociaţia "Gladius Dei Sibiu". Vizitatorii, cei care s-au încumetat să se aventureze pe străzile asemănătoare unui furnicar, pline de maşini şi de oameni au avut parte de surprize foarte plăcute. Drumul până la Cetate a meritat întrucât organizatorii s-a străduit să le ofere turiştilor câte un pic din toate.

Cetatea a fost împodobită aşa cum se făcea pe vremuri. La intrare puteai vedea un şir lung de steaguri cu diferite blazoane, in interior pereţii purtau aceleaşi steaguri, dar mai mici şi de mai multe culori, peste tot în cetate, în fiecare încăpere era organizat câte un eveniment deosebit.

Organizatorii au pus la dispoziţia publicului încăperi "astrologice" unde se puteau citi caracteristicile zodiei conform interpretărilor vechi, încăperi unde te puteai aşeza pe tronuri asemănătoare celor din epoca lui Ştefan cel Mare şi cel mai important dintr-o parte în alta a monumentului erau organizate tarabe cu veşminte vechi, cu uniforme antice, cu armuri aşa cum numai în filme ai ocazia să vezi. Copiii, în special au fost fascinaţi de domniţele şi cavelerii îmbrăcaţi aşa de ciudat şi cărând după ei obiecte neobişnuite.

Doritorii şi curajoşii au putut chiar să probeze costumele puse pe tarabă, puteau să atingă şi să afle istoria multora din obiectele de armurărie aranjate îmbietor pe mese. Dincolo de ceea ce puteai vedea şi atinge, unul dintre cele mai interesante aspecte ale activităţii a fost maniera în care s-a transpus atmosfera zilelor vechi în contemporaneitate. Mulţi privitori au fost fascinaţi de reconstituirile luptelor din acea vreme transpuse în realitate de organizatori, de la lupta cu sabia, la aruncatul suliţei, la diferite probe de turnir.

Conform turiştilor prezenţi în Suceava, evenimentul a fost unul reuşit, iar conform comercianţilor care au încercat să facă un ban prin vânzarea de produse hand-made sau de altă natură, "treaba a mers bine, dar se putea şi mai bine". (DorohoiNews.ro, Adriana D.)


Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web