Dorohoi News Logo

Premiul I pentru Ansamblul „Mugurelul – Stejărelul” la Festivalul Național „Cum e datina străbună” - FOTO

Mugurelul-Stejarelul_23

Bogăția datinilor şi obiceiurilor de iarnă existente la nivelul întregii ţări  impune cu stringență protejare, tezaurizare, promovare și punere în valoare, mai ales în contextul societății contemporane multiculturale, în care folclorul devine o carte de identitate pentru fiecare națiune.

În acest scop, în perioada 14-16 decembrie 2018, la Sighetul Marmaţiei, s-a desfășurat Festivalul Național de datini şi obiceiuri de iarnă „Cum e datina străbună” edilia aX-a, organizat de Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Maramureş şi Clubul Copiilor din Sighetul Marmaţiei.

Ansamblul „Mugurelul – Stejărelul” a participat cu o suită de obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou din zona Dorohoiului, alături de formaţii şi ansambluri din 15 judeţe ale ţării. Conducerea muzicală a fost asigurată de prof. Marcel Dupu, iar coregrafia de prof. Leonid Enea.

Premiul I obţinut a însemnat o încununare a muncii şi a talentului acestor copii care au reprezentat cu cinste cele două instituţii de învăţământ dorohoiene.

Acest ansamblu a fost format în urmă cu 12 ani, în urma unui parteneriat de succes între Clubul Copiilor Dorohoi – grupa de performanţă a Cercului de Muzică populară şi Şcoala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web