Dorohoi News Logo

„Crăciunul, bucurie sfântă” - concert de colinde susținut de elevii seminariști din Dorohoi - FOTO

Concert seminar Dorohoi 05

De aproape douăzeci de veacuri, simfonia divină a cetelor îngereşti ce au vestit Naşterea Domnului, însoţită de cântarea păstorilor și de lumina stelei de la Betleem se reactualizează în fiecare an de către colindătorii de toate vârstele, care în liniştea nopţii din ajunul Crăciunului merg din casă în casă, vestind Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos.

Acest mesaj au dorit să-l transmită și elevii de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi, miercuri, 19 decembrie 2018, în cadrul Concertului de Colinde „Crăciunul, bucurie sfntă”. Sala teatrului din Dorohoi a răsunat, timp de câteva ore, de vocile colindătorilor, încununate de ropotele de aplauze ale spectatorilor.

În deschiderea concertului a evoluat un grup de elevi de la Profilul Filologie-Bilingv din cadrul Seminarului, care au interpretat câteva colinde în limba engleză.

Părintele director Constantin Muha, care a fost și amfitrionul serii, a invitat, rând pe rând, pe scenă, invitații: Corul Școlii Gimnaziale „Spiru Haret”, îndrumat de doamna Gheorghina Gușulei și Sabrina Aiacoboaie, elevă la aceeași școală, Corul Liceului „Regina Maria” precum și Corul Asociației Tinerilor Ortodocși Români, filiala Dorohoi, îndrumat de Pr. Foca Mihai-Claudiu și Pr. Marius Onofrei. O colindă deosebită a interpretat și Delia Ciubotariu, impresionând publicul spectator.

Parascheva Pintili, interpretă de piese clasice, Corul „George Enescu”, dirijat de doamna Gheorghina Gușulei, precum și Fanfara „Moștenitorii” de la Școala „Al. I. Cuza” Dorohoi, coordonată de profesorii Rodica și Vasile Bradu au devenit deja invitați permanenți în cadrul acestui concert.
Corul psaltic „Agnus”, dirijat de părintele Andrei-Paul Smeu, profesor la Seminar, a prezentat un colaj de colinde psaltice, iar Grupul vocal „Harisma”, alcătuit din elevi de la cele două profile de la Seminar și dirijat de elevul Dan-Dumitru Zăhărescu a interpretat o serie de colinde tradiționale.

Surpriza serii a fost Trupa ORA3, formată din 5 elevi de la Seminar, care au transmis un mesaj emoționant înaintea sărbătorii Nașterii Domnului.

Concertul a fost încheiat de Corul „Haris”, coordonat și dirijat de părintele profesor Constantin Muha. Tinerii seminariști au prezentat mai multe colinde din repertoriul coral pe notație liniară.

Toți cei care au urcat pe scenă, au devenit crainici ai bucuriei venirii lui Hristos în lume, ai unirii noastre cu Dumnezeu. Colinda nu este altceva decât o Evanghelie populară, o Biblie nescrisă a Naşterii Domnului. (Consilier educativ, Pr. Crețu Vasile Ionuț)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web