Dorohoi News Logo

Casa monahală de la Zosin a fost sfinţită de ÎPS Teofan

Sfintire Casa monahală Zosin

Mii de credincioşi botoşăneni au ales să sărbătorească “Adormirea Maicii Domnului” la Mănăstirea Zosin, situată la 13 km de Botoşani. Noua mănăstire de la Zosin are două hramuri, cel al Tuturor Sfinţilor şi cel al Sfintei Mării.
    
Sfânta Liturghie a fost oficiată de mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înalt Prea Sfinţitul Teofan şi episcopul vicar Calinic Botoşăneanul, alături de un sobor de preoţi. La sfârşitul slujbei a fost sfinţită casa monahală din curtea mănăstirii. La ridicarea acestui edificiu s-a implicat şi a contribuit Victor Mihalachi, patronul firmei SC Victor Construct din Botoşani. “După sfinţirea bisericii de acum 2 ani, acest câmp s-a împodobit cu casa monahală, cu o impunătoare clopotniţă, şi cu toate cele necesare ca lumina să se poată răspândi către cei care sunt în mod conştient sau nu, căutători de lumină”, a spus ÎPS Teofan.

ÎPS Teofan a oferit preotului stareţ “Crucea Moldavă”, ca semn de mulţumire pentru efortul depus şi ca încurajare pentru viitor. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)


Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web