Dorohoi News Logo

Ziua lui Mihai Eminescu sărbătorită și la Dorohoi - FOTO

Eminescu la Dorohoi (1)

„Eminescu începe cu haosul de contraste, spre a se sfârşi cu cel de nediferenţiere totală.” - Constantin Noica

Cel mai mare poet român sau așa cum era cunoscut de-a lungul vieții sale,  un bărbat tulburător de frumos, cuceritor, cântăreţ cu o voce de aur,  mare amator de cafea şipetrecăreţ fără margine, dar şi un patriot pentru care „Trăiască naţia!” era singurul salut, a fost omagiat cu ocazia zilei sale de naștere, pe 15 ianuarie 2019, de către oficialitățile dorohoieni și nu numai.

Cu prilejul acestei zile de o importanță enorma, au avut loc mai multe evenimente cuprinse într-un simpozion. În deschidere, a avut loc o nouă lansare de carte a domnului profesor istoric Gică Manole care a  reușit să impresioneaze prin opera făurită de dumnealui ce aduce recunoștință marelui poet - "Mihai Eminescu- despre Bucovina și Basarabia".

Drept recunoștință pentru ceea ce a lăsat doroienilor și întregului neam, domnul Manole a primit din partea domnului Primar Dorin Alexandrescu o insignă și o diplomă de excelență. Imediat, după lansarea de carte, auditoriul a fost purtat spre zările romantismului eminescian. Domnul Aurelian Antal a recitat o poezie intitulată „Peste Pământe trăiri - Se-nzboară Eminescul” urmând ca un tânăr talent din comuna Dumbrăvița, Butnaru Denisa să interpreteze poezia „Pe lângă plopii fără soț”  și să recite cu o dragoste aparte "Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie".

În încheiere Corul vocal „George Enescu” din Dorohoi a accentuat trăirile marelui poet, cu ajutorul versurilor sale, creând un moment de o frumusețe aparte. După terminarea sesiunii de autografe, a avut loc depunerea de florile la bustul Luceafărului poeziei românești. (Petru C.)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web