Dorohoi News Logo

Întâlnire a preoților din Cercul Pastoral „Sf. Nicolae” Dorohoi la Parohia Dealu Mare

cerc pastoral 7 martie 2019

Parohia „Sf. Ilie” - Dealu Mare, va găzdui, joi, 07 martie 2019, prima întâlnire a părinților slujitori din Cercul Pastoral Dorohoi.

Programul acestei întâlniri duhovnicești va începe la ora 09.00 cu săvârșirea slujbei de sfințire a apei și a Tainei Sfântului Maslu, urmată de susținerea de către părintele Pintili Tudor Elidor, de la parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena” din municipiul Dorohoi, a referatului cu tema: „Viața duhovnicească a preotului, premisă a vindecării sufletești a credincioșilor”.

Anul 2019 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) pentru a ne aminti că satele românești, cu biserici și case țărănești, cu cimitire și morminte străjuite de cruci, cu ulițe și porți primitoare, sunt purtătoarele unui limbaj tainic și vizibil al tradiției, al continuității fizice și spirituale ale acestui neam, sunt oglinzi ale sufletului românesc.

Astfel, tematica  propusă spre dezbatere în acest an la cercurile pastorale a fost aleasă din dorința de a omagia satul românesc precum și de a  promova contribuția sa majoră la devenirea istorică a poporului român. 

Vă invităm să participați la un popas duhovnicesc de binecuvântare și de rugăciune, în care împărtășindu-ne din harul tămăduitor al Preasfintei Treimi și de bucuria comuniunii cu sfinții Bisericii, să aducem cuvenita recunoştinţă vrednicilor slujitori ai credinţei şi culturii românești. 

Pr. Apetrei Ioan-Ștefan

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web