Dorohoi News Logo

Spectacol de muzică şi poezie în memoria lui George Enescu

George Enescu

Ziua de 19 august nu are pentru mulţi prea mare însemnătate, însă pe această dată se celebrează 130 de ani de naşterea celui care a fost George Enescu. 

Pentru a îl sărbători, duminică, 21 august 2011, la Casa Memorială “George Enescu” de la Liveni, cu începere de la ora 18.00 va avea loc un spectacol intitulat “Omagiu lui George Enescu”. Cu această ocazie muzica va poposi la ea acasă, poezia se va strecura pe sub uşi şi pentru o zi  „istoria” geniului enescian născut pe 19 august 1881 va reînvia.

Cvartetul String din Botoşani format din Raul Chiş, Cristina Chiş, Ion Iordăchianu şi Loredana Chirilă, două viori, violă şi violoncel, va susţine un program muzical cu lucrări semnate de George Enescu, J.S Bach, Bela Bartok şi Fritz Kreisler.

Recitalul de poezie va fi susţinut de actorul Daniel Badale şi va cuprinde poezii aparţinând poeţilor: Mihai Eminescu,  George Bacovia, Ion Minulescu şi Nichita Stănescu. Spectatorii prezenţi la această manifestare vor avea ocazia de a vizita expoziţia de grafică în aer liber intitulată “Omagiu lui Enescu” cu lucrări semnate de Constanţa Abălaşei Donose.

„ Noi, organizăm ca de fiecare dată evenimente de această natură. Totdeauna ne găndim să aducem ceva nou, de data aceasta întregul program va fi susţinut la Liveni, unde vom avea şi momente de muzică şi de poezie. Îi aşteptăm pe cei care iubesc muzica, care iubesc frumosul şi care îl iubesc pe Enescu să fie alături de noi”, ne-a declarat Lidia Alexie, muzeograf la muzeul „George Enescu”.

Organizatorii acestui eveniment sunt Consiliul Judeţean, Centrul de Creaţie, Primăria şi Consiliul Local al comunei George Enescu şi Muzeul Judeţean.

 

Manifestările de la Liveni nu vor fi singurele realizate ca un omagiu la adresa marelui compozitor, la Dorohoi se pregăteşte în cursul zilei de astăzi un concer simfonic susţinut de copii pasionaţi de muzică. Este vorba despre acei copii care nu urmează un liceu de arte, dar care se pregătesc în plan muzical cu profesori din oraş.

 

Cu privire la manifestările pregătite la Dorohoi, muzeograful Lidia Alexie ne-a declarat: "Astăzi am programat o întîlnire cu tinerii talentaţi ai oraşului, cei care nu fac un liceu de muzică, dar care învată muzica prin intermediul orelor de pregătire pe care le fac cu profesorii din oraş. I-am invitat de la ora 16:00 la ora 17:00 să interpreteze piese în memoria lui George Enescu. Pentru prima dată reuşim să îl sărbătorim pe maestru, în acelaşi timp la Dorohoi şi la Liveni, nu s-a mai întâmplat asta până acum. Sperăm ca totul să iasă bine şi să fie un moment reuşit".(DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web