Dorohoi News Logo

O nouă ediție a Concertului omagial „Flori pentru mama”, încheiată cu succes - FOTO

Flori pentru mama 2019_folclor_ (38)

Concertul omagial „Flori pentru mama”, ediția a XXI-a, s-a desfășurat la Sala Teatrului Dorohoi, în două seri: miercuri, 6 martie, respectiv joi, 7 martie 2019. Spectacolul este organizat de Clubul Copiilor Dorohoi, sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Dorohoi, în parteneriat cu Casa Municipală de Cultură Dorohoi, Asociaţia „Mugurelul” Dorohoi şi Grădiniţa cu Program Prelungit „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Dorohoi.  

Dacă în prima seară de spectacol au evoluat elevi de la cercurile „Muzică folk – Muzică ușoară”, „Cultură și civilizație engleză” și „Dans modern”, în cea de-a doua seară a spectacolului, publicul a urmărit momente de teatru, muzică populară și dansuri populare. Au evoluat: Trupa de teatru „Amicii” – instructor, prof. Irina-Maria Miron, Orchestra „Mugurelul”, coordonată de prof. Marcel Dupu, care a acompaniat formațiile de dansuri populare „Mugurașii”, „Firicelul” și „Brâulețul”, instruite de prof. Constantin Dicu. Au mai evoluat: soliști vocali, soliști instrumentiști și Grupul vocal „Mugurelul”, sub îndrumarea prof. Marcel Dupu, cât și invitații în spectacol: Grupul vocal „Cununița” al Școlii Populare de Arte „George Enescu” Botoșani (coordonator, prof. Lorena-Elena Dupu) și Formația de dansuri populare „Stejărelul” a Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi (instructor, prof. Leonid Enea). 

În ambele seri, publicul a apreciat și expoziția de lucrări tematice pregătite de elevi ai cercului „Pictură-Desen”, coordonați de prof. Daniel Puhăcel.
Primarul Municipiului Dorohoi, ing. Dorin Alexandrescu, deși nu a putut participa la eveniment, a oferit flori tuturor doamnelor și domnișoarelor prezente în sală.

Obiectele pentru decor au fost confecționate la cercurile de profil de la Clubul Copiilor Dorohoi, sub coordonarea prof. Mihaela-Laura Bolohan, în parteneriat cu prof. psihoped. Ana-Maria Ilaș de la Școala Profesională Specială „Ion Pillat” Dorohoi. Cortina luminoasă din fundalul scenei a fost asigurată de Asociația „Mugurelul” Dorohoi.

Ca în firele de mărțișor, muzica s-a îmbinat cu dansul, teatrul cu muzica, talentul elevilor cu aplauzele spectactatorilor prezenți în număr mare la eveniment. 

Cu ocazia zilei de 8 martie, colectivul Clubului Copiilor Dorohoi urează tuturor doamnelor și domnișoarelor „La mulți ani!”

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web