Dorohoi News Logo

Lucrări realizate în cadrul taberei de pictură de la Dorohoi expuse la București - FOTO

Expo_5

Federația Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic, Fundația Filderman pentru Educație, Cultură şi Artă, Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București,   Clubul Cavalerilor Ospitalieri – Cavaleri de Malta si Libris Editorial, în parteneriat cu Guvernul României, au organizat, în data de 1 aprilie 2019 deschiderea  expoziției „Tinerii artiști- martori ai viitorului”.

La această expoziție a participat și dorohoianca Antochi Iulia Maria alături de lucrările sale realizate în cadrul taberei de pictură de la Dorohoi. Aceasta a avut loc în București, la ARCUB- Sala Arcelor.

„Îi sunt profund recunoscătoare doamnei Janina Ilie, care mi-a oferit șansa de a lua parte la un asemea eveniment și pentru ca a dat dovadă de disponibilitate înca de la prima ediție a taberei- pentru că această tabără a fost un punct de plecare în majoritatea actelor artistice pe care le-am desfășurat în anii ce-au urmat. De asemenea, mulțumirile mele se adresează și domnilor profesori Ioan Burlacu si Georgeta Hlihor, care au avut bunăvoința de a-mi împărtași tainele artelor plastice și de a mă integra în cercurile lor de elevi încă de la bun început.  

Lucrările reflectă, prin idee şi exprimare artistică, onorarea memoriei Holocaustului, responsabilitatea noastră, a tinerilor, pentru promovarea adevărului istoric, realitățile timpului pe care îl trăim,  cu bune și cu rele,  mesaj european împotriva urii, nepăsării  şi combaterea oricărei forme de discriminare a semenilor, pe criterii etnice,  religioase, politice, de rasă sau gen. 

Totodată, în cadrul vernisajului am avut onoarea de a cunoaște oameni de o importanță deosebită, cu un real interes față de artă- Albert Kupferberg, președintele Fundației Filderman, reprezentanți ai Departamentului pentru Relații Interetnice, reprezentați ai conducerii F.C.E.R – C.M, ai partenerilor din proiect, Doamna Ecaterina Mihai, artist plastic și președinte al Uniunii Artiștilor Plastici pentru parteneriat cu instituțiile statului, critici de artă, artiști plastici, public interesat de artă-  lucru care mă bucură nespus. În calitate de tineri, avem nevoie de promovare și ajutor pentru a ne realiza traseul profesional dorit  care să ne asigure un nume și un loc în spațiul artistic.

De o importanță deosebită a fost întâlnirea cu Iancu Zuckerman, supraviețuitor al Holocaustului, ajuns la 97 de ani, un om înțelept și lucid, modest și plăcut, un om care a trecut prin cel mai sângeros și antiuman experiment al ultimelor sute de ani și prin unul dintre  cele mai  brutale și inumane dintre veacuri.”

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web