Dorohoi News Logo

„Arta - liant al națiunilor europene” expoziţie tematică la Muzeul de Științe ale Naturii Dorohoi

AFIȘ 9 mai

Muzeul de Științe ale Naturii Dorohoi găzduiește, în perioada lunii mai 2019, expoziţia tematică dedicată zilei de 9 mai - Ziua Europei cu denumirea „Arta - liant al națiunilor europene”.

Ziua de 9 mai a fost recunoscută de către Parlamentul European drept sărbătoare oficială a națiunilor europene începând din anul 2008. Această zi are o însemnătate istorică, fiind sărbătorită anual ca sărbătoare a păcii și unității în Europa. Cu acest prilej, în diversele instituțiile ale statelor europene, inclusiv în cele de cultură, se desfășoară evenimente menite să marcheze acest moment din istoria europeană.

Organizată în cadrul parteneriatului între Școala Populară de Artă „George Enescuˮ Botoșani și Muzeul Județean Botoșani (Secția de Artă plastică și Etnografie), expoziția prezintă publicului iubitor de artă lucrări semnate de artiști în devenire - elevi ai Școlii Populare de Artă – Secția Pictură (coord. prof. Victor Hreniuc) alături de lucrări semnate de artistul Petre Achițenie – creații aflate în custodia Galeriilor de Artă „Ștefan Luchianˮ Botoșani.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web