Dorohoi News Logo

Sala Teatrului din Dorohoi a găzduit piesa de teatru „Regina Maria-Regina tuturor românilor” - FOTO

2

Sala Teatrului din Dorohoi a găzduit luni, 6 mai 2018, ora 12:00, piesa de teatru intitulată ”Regina Maria-Regina tuturor românilor”. Spectacolul cu si de Liana Ceterchi a dorit sa le prezinte tinerilor, dar și adulților din sală ”Jurnalele de război 1916, 1917, 1918 ale Reginei Maria”.

Piesa de teatru sub forma unui monolog a adus în atenția elevilor liceului Regina Maria Dorohoi, fragmente cronologice din viața Reginei Maria, personalitate reprezentativă in istoria românilor. Maria a României a fost principesă de coroană și a doua regină a României, în calitate de soție a principelui de coroană devenit ulterior regele Ferdinand I al României. A fost mama regelui Carol al II-lea. Maria, născută Marie Alexandra Victoria de Saxa-Coburg și Gotha, a fost mare prințesă a Marii Britanii și Irlandei, fiind nepoata reginei Victoria a Marii Britanii.

Acest spectacol reușeste să demonstreze încă o data caracterul puternic si hotărât al Reginei Maria, dar și dorința pe care o avea pentru a salva țara. Cum însăși Măria Sa a rostit, ”refuz să mă las înfrântă sau să mă simt înfrântă până nu mi s-a smuls şi ultima fărâmă de speranţă”, curajul ei având o puternică amprentă asupra României. (Călin Francesca)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web