Dorohoi News Logo

Întâlnire de suflet a tinerilor ortodocși din Protopopiatul Dorohoi - FOTO

activitate biserica Dumbravita 40

Pentru a continua și a intensifica lucrarea pastoral-misionară cu tinerii din Arhiepiscopia Iașilor, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a aprobat ca și anul acesta să fie organizată o întâlnire de o zi, la nivel de protopopiat, cu câte 2-4 tineri din fiecare parohie. Astfel, Departamentul de misiune cu tinerii în colaborare cu Protopopiatul Dorohoi au organizat cea de a treia ediție acestei întâlniri.

Unitatea, prietenia, iubirea aproapelui şi de Dumnezeu, dorinţa de dezvoltare spirituală au fost doar câteva dintre valorile care au reunit peste 145 de tineri din Protopopiatul Dorohoi, în a 11-a zi a lunii Florar, în cadrul Parohiei “Nașterea Maicii Domnului”, Dumbrăvița.

În cadrul întâlnirii, am avut parte de o gamă variată de activităţi, cuprinzând: participarea la Sfânta Liturghie, o conferinţă plină de învăţăminte susţinută de Pr.Arhimandrit Nicodim Petre, pe tema“Sfânta Liturghie- izvorul vieții”, despre momentele principale ale acesteia și despre importanța sa în viața bunilor creștini. De asemenea, la finalul conferinței,tinerii au adresat întrebări invitatului special pentru a lămuri aspectele dorite în legătură cu tema propusă. În decursul sesiunilor de lucru, fiecare grup îndrumat de către un preot și un tânăr moderator a pus în practică diverse jocuri de autocunoaștere și intercunoaștere cu scopul de a înghega noi prietenii și de a afla modul de a gândi și concepțiile asupra vieții aleunor tineri cu vârste apropiate; mai mult, s-au consolidat informațiile despre importanța Sfintei Liturghii. A fost organizată și o sesiune de concluzii, unde tinerii participanți au avut șansa de a-și expune, în mod direct, părerile legate de această tabără și impresia generală care le-a fost lăsată în adâncul sufletului de către ceilalți tineri pe care i-au cunoscut în decursul taberei.

La finalul întâlnirii, tinerii talentați și trupa de teatru a ATOR Dorohoi și-au dat întâlnire pe scena Căminului cultural pentru a se bucura împreună la sfârșitul unei zile minunate. Inivitaţii speciali, elevi ai Seminarului Teologic „Sf.Ioan Iacob Hozevitul”, au fost puternic aplaudaţi pentru maniera deosebită de a  valorifica dansul şi cântecului popular. 

Prin intermediul tuturor acestor activităţi, s-a urmărit ca tinerii prezenți să aibă parte de experiențe care au un rol de inițiere în taina Bisericii, prin împărtășirea valorilor creștin ortodoxe care ne unesc, încurajând, de asemenea, cunoașterea și dialogul dintre grupurile de tineret.

Această tabără s-a desfășurat sub atenția PC Părinte Prototop, Stelian Ciurciun, PC Pr. Misionar Protopopesc, Mihai Ștefan Bogdan și PC Părinte Responsabil de tineret, Claudiu Foca.

Ținem să mulțumim sincer organizatorilor care mereu pun suflet în a crea astfel de evenimente deosebite, vizând dezvoltarea spirituală a tinerilor, și anume, Pr. Claudiu Foca, tuturor preoţilor moderatori, dar și voluntarilor ATOR care își aduc în permanență contribuția cu mult devotament, energie debordantă și entuziasm. Andra Frunză- Membră a ATOR Dorohoi

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web