Dorohoi News Logo

Spectacol de excepție prezentat de Clubul Copiilor Dorohoi - FOTO

ZCD_Clubul Copiilor Dorohoi_18

Ca în fiecare an, începutul lunii iunie este un  prilej de organizare a diferitelor manifestări dedicate, în special copiilor și desfășurate cu implicarea lor. De joi, 30 mai şi până sâmbătă, 1 iunie 2019, copiii din Dorohoi se bucură de o serie de activități culturale organizate cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, toate acestea având un impact pozitiv asupra publicului și, mai ales, asupra copiilor, asupra tinerilor.

Cea de-a doua zi de sărbătoare, din municipiul Dorohoi, s-a încheiat vineri, 31 Mai 2019, cu un spectacol în aer liber. Concertul a surprins prin ritmurile muzicale. Clubul Copiilor Dorohoi s-a alăturat acestui eveniment, venind în faţa publicului cu elevi talentaţi, dornici să transmită cele mai frumoase mesaje prin cântec, dans și teatru.  

În programul din această seară o prestație de excepție a avut Ansamblul de cântece şi dansuri „Mugurelul”, format din: Orchestra „Mugurelul” cu solişti vocali, grup vocal şi solişti instrumentişti (coord. prof. Marcel Dupu), cât şi formaţiile de dansuri populare:„Mugurașii”, „Firicelul”, „Brâulețul”(coord. prof. Constantin Dicu) și „Stejărelul” (coord. prof. Constantin Dicu și instit. Leonid Enea, în baza unui parteneriat încheiat între Clubul Copiilor și Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” -Dorohoi). Orchestra „Mugurelul” îşi desfăşoară activitatea artistică de aproape 35 de ani, timp în care generaţii de copii şi tineri talentaţi au perpetuat nestematele folclorului românesc pe scene ale ţării şi ale lumii, reprezentând cu cinste zona folclorică a județului Botoșani. Dăruirea şi studiul susţinut le-au fost răsplătite, de-a lungul anilor, cu premii dintre cele mai importante la concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale de profil.

De asemenea, Grupul Vocal „Cununița” (coord. prof. Lorena Dupu), Grupul „Voces” (coord. înv. Paul-Ciprian Mihai) și Trupa de Teatru  „Amicii” (coord. prof. Irina-Maria Miron) au încântat publicul-spectator prin mesajul transmis.

Cu siguranță, acest spectacol are parte de un real succes și, totodată, reprezintă un prilej de mândrie a cetățenilor care binevoiesc să găzduiască acest eveniment.

„La mulți ani sănătoși, copii minunați! La mulți ani, dragi părinți!” Vă așteptăm, cu drag, la un nou spectacol, sâmbătă și duminică, 22-23 iunie 2019, în Parcul „Brazi”, în cadrul Festivalului Internațional „Mugurelul”. ( Andra-Maria I.)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web