Dorohoi News Logo

Societatea culturală „Dorohoiul cultural” atrage susținători - FOTO

societatea culturala 02

Într-un timp relativ scurt, inițiativa Marcelei Munteanu și a Elenei Pădurariu de la Biblioteca Municipală Dorohoi, aceea de a înființa în cadrul instituției, Societatea Culturală, se concretizează. Joi, 4 iulie 2019, a avut loc la Biblioteca Municipală Dorohoi a doua întâlnire a susținătorilor acestui demers, care, prin opiniile lor au creionat obiectivele Societății Culturale, dimensiunile valorice ale întâlnirilor, periodicitatea acestora (bilunară, în ziua de joi a săptămânii respective, la ora 14:00).  

Societatea culturală la care ne referim are ca scop principal focalizarea ideilor și a mesajelor oamenilor de cultură consacrați din Dorohoi și din localitățile învecinate, dar și promovarea tinerilor și a amatorilor de cultură, cu vocație în domeniu. Întâlnirea cu textele autorilor Mariana Adăscăliței, Sorin Gîbu, Marin Beșcucă, Adrian Timofte, Gheorghe Șerban, Viorica Grasu, cu  muzica la chitară semnată de Ana-Camelia Mihăilă-Andrieș și Vasile Tănase, au constituit momente ce au confirmat o altă viziune a acestei societăți, aceea de a ieși din tiparele cu care suntem obișnuiți și de a crea o atmosferă participativă, de implicare și de promovare individuală.

Întrunirea a avut și un caracter organizatoric, oferind și cadrul electiv de desemnare a unor responsabilități:
Prof. Titus Tomiuc – președinte;
Bibliotecar, Marcela Munteanu – președinte onorific;
Prof. Corneliu Drescanu – secretar.

„Ideea înființării acestei societăți a avut termen de incubație de un an de zile, pornind de la o simplă întâlnire cu un iubitor de poezie din Dorohoi. Treptat, acest proiect a căpătat mai multă concretețe, orientându-ne spre lărgirea spectrului de activități, pt. a alătura societății diferite domenii de altă factură – pictură, muzică, fotografie, teatru și film etc. Intenționăm să realizăm prin această societate o posibilitate de relansare a culturii dorohoiene, idee susținută și de dl Primar Dorin Alexandrescu, în  cadrul câtorva întâlniri ce au avut loc la Biblioteca Municipală, pentru a face din acest oraș un reper cultural. Invităm toți dorohoienii, iubitori de frumos, la întâlnirile noastre, deoarece acestea oferă și un cadru de socializare și de evocare, inclusiv literar-artistică.”, a remarcat una din inițiatoarele înființării Societății Culturale. Prof. Corneliu Drescanu

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web