Dorohoi News Logo

Invitație la hramul Bisericii „Sfântul Mare Proroc Ilie” Dealu Mare - FOTO

biserica

Pentru parohia Dealu Mare, data de 20 iulie, reprezintă un moment de mare bucurie și de frumoase împliniri, pentru că este ziua în care îl cinstim pe Sfântul Proroc Ilie, ocrotitorul și mijlocitorul nostru înaintea tronului Sfintei Treimi.

În același timp, în această zi, ne amintim și de binecuvantarile pe care Bunul Dumnezeu, pentru rugăciunile Sfântului Ilie, le-a dăruit bisericii, satului și familiilor noastre. 

Bucuria hramului, și în acest an, este însoțită de binecuvântarea IPS Teofan pentru aducerea spre închinare, în perioada 18-21 iulie, a moaștelor Sfântului Nicolae și ale Sfinților mucenici și doctori fără de arginți Epictet și Astion, de la Mănăstirea „Sfânta Treime” din localitatea Știubieni, protopopiatul Săveni, județul Botoșani. 

Cu acest prilej, aducem mulțumiri enoriașilor noștri care ne-au ajutat permanent la buna organizare a hramului, credincioșilor și binefăcătorilor care au contribuit la zidirea și înfrumusețarea bisericii parohiale. Mulțumim, de asemenea, familiei Domnului Rotaru pentru tot sprijinul acordat bisericii noastre.

Programul slujbelor pentru această sărbătoare este următorul:
Joi, 18 iulie, Slujba Sfântului Maslu, ora 17.00 (vor fi aduse sfintele moaște de la Mănăstirea Știubieni).
Vineri, 19 iulie, Acatistul Sfântului Nicolae și al Sfinților Epictet și Astion, ora 09.00.
Slujba Vecerniei mari și a Litiei, ora 17.00.
Procesiune cu icoana Sfântului Ilie, ora 19.00
Sâmbătă, 20 iulie, Slujba Utreniei, acatistul Sfântului Ilie și Sfânta Liturghie, ora 08.00. Slujba de pomenire a ctitorilor și a celor adormiți.

Biserica va fi deschisa pentru închinare în fiecare zi, în intervalul 8.00 - 20.00.

Vă așteptăm cu drag să-l cinstim cu sfinte și frumoase rugăciuni și slujbe pe Sfântul Proroc Ilie, ocrotitorul bisericii noastre! 

În numele Consiliului și al Comitetului Parohial, pr. Apetrei Ionuț-Ștefan

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web