Dorohoi News Logo

Festival de IT organizat la Ipoteşti

tastatura

Tinerii pasionaţi de IT(Tehnologii Informatice) sunt invitaţi să participe la festivalul organizat de Asociaţia GREPIT în perioada 28 august - 2 septembrie 2011.

Acţiunea este organizată în parteneriat cu Memorialul Ipotești - Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu", Fundaţia Naţională pentru Dezvoltare Comunitară, TEHNE - Centrul pentru Inovare în Educatie, uCoz România și Asociaţia Judeţeană a Organizatorilor de Evenimente Botoșani. Faţă de ediţiile anterioare, anul acesta participanţii au avut ocazia să ia parte la un program de mentorat online, care s-a desfăşurat în perioada 1 iulie - 16 august. Prin intermediul mentoratului,GREPIT și-a  propus consilierea tinerilor care au dorit să realizeze un proiect inovativ, de calitate.

În cadrul acestui festival vor avea loc ateliere de lucru foto-video, schimburi de experienţă IT şi  concursul „GREPIT", ediţia a VI-a. Concursul va fi structurat pe următoarele secţiuni: design şi dezvoltare web, software (utilitar, mobil şi jocuri), media (stop motion şi video). Pentru etapa finală au fost selectate 33 de proiecte. Cei 38 de realizatori ai proiectelor, vor participa la evenimentele din cadrul Festivalului de Tehnologii Informatice 2011, unde vor avea cazarea şi masa asigurată de către organizatorii evenimentului.  Evenimentul este deschis și persoanelor care doresc să participe ca invitaţi, iar cazarea și masa vor fi asigurate contra cost.

La sfârşitul evenimentului, participanţii vor fi iniţiaţi în direcţia dezvoltării abilităţilor de comunicare interactivă, de dezbatere şi dialog competitiv, de promovare şi susţinere a unei idei. De asemenea, se urmăreşte încurajarea şi dezvoltarea unor abilităţi de lucru în echipă, dar şi formarea de grupuri de studiu şi lucru în domeniul tehnologiilor informatice. (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web