Dorohoi News Logo

Dorohoienii particpă la concursuri şi câştigă premii

cupa

O tânără dorohoiancă din clasa aXIa de la Colegiul Naţional "Grigore Ghica" a fost premiată la un concurs inititulat "Tinerii antreprenori se formează în şcoli". Carina Ungureanu împreună cu alţi şapte elevi ai instituţiei sus amintite au participat la o competiţie organizată de Casa Corpului Didactic din Maramureş, Casa Corpului Didactic Botoşani şi Asociaţia Bucura, filiala Maramureş. Competiţia a urmărit să promoveze formarea educaţiei în rândul tinerilor, dialogul între tineri, circulaţia internă şi internaţională a tinerilor şi a avut scopul de a îi determina pe tineri să se implice în viaţa socială şi economică.

Profesorii şi elevii au fost chemaţi în primă fază la Băile Felix pentru cursurile de formare şi pentru familiarizarea cu procedurile de derulare a concursului. Tabăra a avut loc în două reprize, în perioada 7-14 iulie participanţii au fost la pregătire şi formare. După această etapă ei au trebuit să realizeze în termen de zece zile un proiect, un plan de afaceri pe care să îl posteze pe platforma program a asociaţiei. În tot acest timp, ei au fost nevoiţi să facă lobby pentru proiectul lor şi să îşi determine prietenii să îi voteze. Votarea a început de pe data de 30 iulie şi s-a încheiat pe 18 august, la ora 14:00. Pe data de 21 s-au afişat câştigătorii, iar Carina Ungureanu se afla printre aceştia.

Toţi participanţii au primit diplome, locul I, II, III, IV, V au primit cupe şi bani. Primul loc a primit patru milioane, al doilea, trei milioane, iar restul până la cinci, două milioane. Criteriul care a contat cel mai mult a fost originalitatea în gândire şi în prezentare.
 
Din partea Colegiului au partcipat, două grupe, prima condusă de d-na director Dana Azoicăi a fost formată din Raluca Halaghiuc, Drăgăstan Isabela, Amariei Ioana şi Duţă Raluca, a doua condusă de Xenia Constantin a fost formată din Alina Dănilă, Gheorghe Ionuţ, Carina Ungureanu, Ionela Ursea.

"A fost o experienţă benefică pentru toţi cei implicaţi, mai ales că nu doar copiii au participat la acele cursuri de formare, ci şi noi, profesorii. Ne-am bucurat mult atunci când am aflat că eleva, Carina Ungureanu a luat locul II", ne-a declarat profesoara Xenia Constantin. (DorohoiNews.ro, Adriana D.)

Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web