Dorohoi News Logo

Creștinii îi sărbătoresc astăzi pe Sfântul Ciprian și pe Sfânta Iustina

sfantul ciprian

Pe 2 octombrie creștinii sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Ciprian și pe Sfânta Muceniţă Iustina fecioara, doi Sfinți ale căror vieți sunt legate prin dragostea față de Dumnezeu.

Sfântul Ciprian a fost filosof și vrăjitor în Antiohia Siriei. El îl slujea pe zeul Apolo, pentru care făcea farmece și era cunoscut pentru faptul că putea controla demonii.

Într-una din zile, un tânăr i-a cerut Sfântului Ciprian ajutorul, pentru a o putea fermeca pe tânăra (Iustina) de care s-a îndrăgostit. Tradiția spune că Ciprian a invocat mai mulți demoni pe care i-a trimis în casa Iustinei (o fecioară creştină care se născuse din părinţi păgâni care primiseră Sfântul Botez.).

În schimb tânăra i-a alungat prin credință, post și rugăciune. Când a văzut că nu o poate supune pe Iustina, Sfântul Ciprian și-a dat seama de eroarea în care s-a aflat și s-a convertit la creștinism, devenind episcop în Cartagena.

Sfântul Ciprian și Sfânta Iustina au murit ca martiri pe 2 octombrie 304.

Sfântul Ciprian este cinstit ca cel care înlătură farmecele și vrăjile. Moaştele Sfântului Ciprian se află la Biserica ce-i poartă numele din Capitală unde, în partea stângă a altarului, este așezată într-o casetă mică, mâna dreaptă a Sfântului Mucenic Ciprian.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web