Dorohoi News Logo

Echipa de dezbateri a CN „Grigore Ghica” va reprezenta Dorohoiul la Bacău

echipa dezbateri

Echipa de dezbateri a Colegiului Naţional „Grigore Ghica” a fost selectată de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) să participe la Campionatul „Tinerii dezbat”, care se va desfăşura în perioada 26-28 august 2011 la Bacău.

Proiectul este susţinut de MECTS, ARDOR România, British Council şi Asociaţia „Împreună”. Echipa este formată din elevi ai clasei a X-a A: Georgiana Voloc, Denis Apăscăriţei, Oana Termen , care vor participa la un alt tip de dezbatere, numit „World Schools. ”
„Până acum era debate-ul de tip parlamentar „Karl Popper”, foarte ordonat, strict, cu o regulă clară. „World Schools” este o dezbatere liberă, ţine de spontaneitate şi creativitate. Cei din echipă şi-au dezvoltat competenţe de a se informa, de a selecta, de a analiza informaţiile. De asemenea, au învăţat să îşi formuleze argumente, să le justifice şi să le dovedească prin exemple foarte relevante”, a declarat îndrumătorul echipei, consilier educativ prof. Otilia Puiu.

Echipa a început pregătirile încă de pe 1 august 2011 şi abia aşteaptă să întâlnească şi alţi colegi din licee prestigioase din nord-estul Moldovei. Vor mai participa liceeni din Iaşi, Suceava, Bacău, Neamţ şi Botoşani. Pe lângă echipa de la Dorohoi,judeţul va fi reprezentat de Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi de Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, care au cluburi consacrate de dezbateri. „Avem emoţii, mai ales pentru că echipa se află la primul debate de acest gen, dar sperăm să căpătăm experienţă foarte multă şi să nu ne oprim aici. Ne-am întâlnit în fiecare zi pentru pregătire şi credem că prin muncă şi cu dăruire vom reuşi”, a mai adăugat prof. Otilia Puiu.

Temele pe care echipa a trebuit să le pregătească se referă la prevederile din Noua Lege a Educaţiei Naţionale privind accesul la educaţie al copiilor din medii defavorizate, la voluntariat- condiţie de absolvire a liceului- şi la educaţia copiilor rromi- prioritate a Ministerului Educaţiei. „Este o experienţă nouă în primul rând. Sper ca în aceste trei zile pe care le vom petrece acolo, nu numai să căpătăm experienţă în acest mod de a comunica, dar şi să ne facem prieteni noi, să legăm relaţii care ne vor ajuta pe viitor să continuăm”, a spus unul dintre membrii echipei, Denis Apăscăriţei. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)

Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web