Dorohoi News Logo

Muzică bună şi multă lume la zilele comunei George Enescu - VIDEO | FOTO

Zilele comunei George Enescu01

Ieri, începând cu ora 13:00 comuna George Enescu s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare, a chemat oamenii la joc şi voie bună şi a dat startul distraţiei pe note de muzică populară.  Organizatorii Zilelor Comunei  au suportat în totalitate costul evenimentului, nu au apelat la vreun sponsor pentru susţinere, au mers pe principiul „ce e făcut cu dragoste” e frumos, iar muzica populară şi-a spus cuvântul în această direcţie. La ziele comunei au fost inivitati interpreţii Cristian Pomohaci, Margareta Clipa, Matilda Pascal - Cojocăriţa, Ştefania Puiu, Alexandru Recolciuc, dar şi ansambluri populare din alte zone şi din comună.

Acţiunea a debutat prin tradiţionalul cuvânt de început al d-nei primar Angela Toma :
“Bine aţi venit la sărbătoarea noastră, a comunei prilejuită de împlinirea a 130 de ani de la naşterea marelui compozitor, pianist, dirijor, vilonist şi nume de rezonanţă al muzicii româneşti. Întotdeauna mi-a fost drag să spun că noi suntem mândri, noi cei ce locuim pe aceste locuri, întrucât Enescu vine de la noi din Liveni. Bine aţi venit din nou şi distracţie plăcută!”.

Discursul acesteia a fost urmat de o altă cuvântare a d-nului Dan Huţu director la Direcția pentru cultură Botoşani, după care ansamblul comunei format din tineri pasionaţi de dans popular şi condus de Alin Chiorescu a ţinut un mic spectacol spre încântarea consătenilor.

La Zilele Comunei au fost invitaţi primari din zonele învechinate, reprezentanţi din partea Inspectoratului de la Botoşani şi ultimul, dar nu cel din urmă, prefectul Cristian Roman. Acesta şi-a anunţat venirea la George Enescu în jurul orei 16:00.

Oamenii s-au adunat cu mic cu mare la adăpostul umbreluţelor, la mese pline cu mititei şi s-au bucurat de întreaga desfăşurare, întrucât numai o dată pe an au şi ei ocazia să se mai destindă un pic şi să stea împreună într-un număr aşa de mare.

Cu privire la eveniment, Gică Bararu, viceprimarul comunei ne-a declarat: ”Acest eveniment îl organizăm ca în fiecare an cu multă bucurie şi răbdare.  Toate costurile le suportăm noi, deşi suma a fost modestă, eu zic că am reuşit să facem treabă bună şi că totul a decurs frumos. Oamenii din comună sunt mulţumiţi şi participă în număr mare; este un prilej de socializare şi de comunicare. Avem artişti din Moldova şi noi credem că totul va fi apreciat la valoarea la care trebuie”. (DorohoiNews.ro, Adriana D.)Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web