Dorohoi News Logo

Sute de locuitori ai Cristineştiului, prezenţi la sărbătoarea comunei - VIDEO | FOTO

Zilele comunei Cristinesti01

Locuitorii comunei, dar şi cei din satele învecinate au răspuns la invitaţia primarului Marinel Stredie de a participa la „întâlnirea cu fiii comunei.”

Ediţia a VI-a a zilelor comunei Cristineşti a debutat cu lansarea monografiei comunei scrisă de dr în istoria artei populare, Angela Paveliuc Olariu în colaborare cu prof. dr Ion Murariu. Lansarea de carte a fost urmată de „Nunta de Aur”, sărbătoarea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de la căsătorie, devenită deja o tradiţie la nivel local. Cele 10 familii au primit diplome de excelenţă şi au închinat un pahar de şampanie în cinstea anilor care au trecut şi care vor veni.

“Nu este uşor să organizezi o astfel de manifestare în ziua de astăzi, însă la noi a devenit o tradiţie şi cu ajutorul Consiliului Local şi al sponsorilor am reuşit. Mulţi dintre locuitorii comunei ne sună în cursul anului şi ne întreabă dacă se mai ţine, pentru că ne-am obişnuit ca la sfârşitul lunii august să organizăm aceste manifestări. Aici, fiii satului se reîntâlnesc, deapănă amintiri, sărbătoresc împreună”, a declarat primarul comunei Cristineşti, Marinel Stredie.

Spectacolul propriu-zis a fost deschis de Ansamblul Şcolii Cristineşti, şi a fost urmat de Ansamblul Mugurelul Dorohoi, Fanfara Florile Bucovinei Cândeşti, Cristian Pomohaci, Laura Lavric şi Margareta Clipa.

“Este minunat atunci când vezi că oamenii participă în număr atât de mare la activităţi de suflet, cum este o sărbătoare a comunei Cristineşti. Ne-am bucurat de o participare foarte numeroasă, cu oameni binedispuşi, care uită de problemele zilnice şi care ştiu să sărbătorească într-o zi de duminică. Pentru mine a fost o sărbătoare a folclorului, a fost o onoare pentru noi să cântăm pe aceeaşi scenă cu Laura Lavric, care este una dintre cele mai mari soliste. Publicul a gustat din plin programul nostru şi suntem fericiţi”,a spus iniţiatorul şi îndrumătorul Ansamblului Mugurelul, prof. Marcel Dupu.

La eveniment au fost prezente şi oficialităţi ale judeţului Botoşani printre care prefectul Cristian Roman, deputatul Cătălin Buhăianu şi inspectorul şcolar general, Ada Macovei. „Sunt la a treia manifestare de acest gen în această zi, însă aici voi zăbovi ceva mai mult. Îl apreciez foarte mult pe domnul primar, pentru că este un om deosebit, un gospodar perfect atât pentru el cât şi pentru comunitate”, a spus prefectul Cristian Roman. Inspectorul şcolar general, Ada Macovei a dorit să le ureze copiilor şi cadrelor didactice un an nou şcolar plin de rezultate şi împliniri.

„Le doresc în primul rând să înţeleagă faptul că fără educaţie nu putem face nimic. Părinţilor le doresc putere de muncă şi îi rog să meargă pe drumul pe care l-au ales, pentru că acesta este drumul pe care l-au ales pentru ei, pentru copiii lor,pentru viitorul lor.”

Seara a fost încheiată cu un concert incendiar susţinut de trupa HI-Q. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)

Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web