Dorohoi News Logo

VIDEO - Ibăneştiul a fost binecuvântat de Înalt Prea Sfinţitul Teofan

Ibanesti

Vineri, 26 august 2011, comunitatea din Ibanesti a fost  în sarbatoare. Mai mult ca oricand în harul şi bunatatea Lui  Dumnezeu a  fost  prezent alaturi de sute de credinciosi in  parohia Dumbravita.
           
Inaltul oaspete, TEOFAN – Mitropolitul Moldovei si  Bucovinei, a fost intampinat la intrarea in satul Dumbravita de un alai de calareti care, prin atmosfera medievala creata, a aratat ca valorile crestine sunt prezente in acest spatiu binecuvantat. Crestinii au fost prezenti datorita nevoii de pregatire sufleteasca si trupesca. Aceasta pregatire este  necesara pentru noi insine. In smerenie si cinstire toti cei  prezenti  au ascultat un Cuvant plin de intelepciune si  dragoste duhovniceasca prin care au fost indemnati la a iubi aproapele, la a face fapte bune, la a rezista impotriva  ispitei pacatelor precum si  la a inainta in virtute.
                
La  eveniment au fost prezenti si majoritatea elevilor, care imbracati in costume populare l-au intampinat cu paine si sare si cu sufletul insetat pentru noi invataminte.
           
Preotul paroh Foca Mihai-Claudiu impreuna cu primarul comunei - ing. Romica Magopet, prin harul credintei s-au impartasit de cele sfinte, alaturi de Inalt Prea Sfintitul Teofan ce era insotit de Parintele Protopop Ciurciun Stelian.
„Trebuie sa urmarim Pacea si Sfintenia, insa trebuie sa stim ca toate trec prin Bunatate. Acolo unde este Bunatate  este si Iubire, iar unde este Iubire este si Fericire. Fericirea sta in Sinceritate si Dragoste. Mesajul meu catre dumneavoastra este sa zamisliti copii iar credinta ortodoxa este adevarata credinta a voastra si a copiilor vostri !”- a spus printre altele inalta fata bisericeasca.

„Credinta adevarata – credinta ortodoxa este puterea si harul lui Dumnezeu cu ajutorul carora primim Lumina si  mergem spre Lumina, inspre mantuirea noastra...” preciza Parintele Foca Claudiu, care a multumit pentru aceasta  zi deosebita atat celor prezenti dar si Primarului Magopet Romica, pentru sprijinul si intelegerea aratata fata de Biserica.

In cuvantul sau  Primarul Magopet Romica preciza: „Multumesc in numele Consiliului Local dar si al comunitatii pentru  bucuria duhovniciasca de a va avea alaturi in aceasta zi de sarbatoare. La  Ibanesti „maracinii” vor fi din ce in ce mai putini, familiile sunt trainice avand la baza valori ca iubirea, respectul, fidelitatea si adevarul; si nu in ultimul rand precizez ca in  fiecare zi, impreuna cu preotul paroh inchidem in temnite viciile si ridicam temple virtutilor. Biserica este trupul lui Hristos si este locul mantuirii tuturor. Este cu adevarat Arca in care, cu totii, ne putem salva.”
   
Aceasta vizita a adus intarire in credinta, speranta in zile mai bune si ne-a aratat inca o data calea inspre dragostea lui Dumnezeu. (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web