Dorohoi News Logo

Comuna George Enescu urmăreşte să realizeze un concurs în onoarea maestrului

george_enescu

Conducerea comunei George Enescu se gândeşte să realizeze pe viitor un festival sau un concurs cu tematică muzicală prin care să cinstească numele compozitorului care s-a născut la Liveni.

 An de an la Bucureşti se realizează unul dintre cele mai mari spectacole de muzică dedicat maestrului, iar anul acesta nu face excepţie întrucât are loc a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu” care se va derula în perioada  1 şi 25 septembrie; cei din comună şi-ar dori ca şi numele lor să fie recunoscut.

“Cândva am avut o discuţie şi cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean care ne-a spus că se urmărea la un moment dat realizarea unui proiect intitulat „Pe urmele lui Enescu”. Noi suntem cei de la obârşie, noi suntem locul de unde a plecat, dar am fost lăsaţi la distanţă. În acest context un cuvânt de zis l-a avut realmente distanţa, suntem într-adevăr la mare distanţă de Bucureşti, dar noi ne-am dori ca şi la noi să se înfiripe un concurs sau un festival. Îmi pare rău că nu am pornit cu o astfel de iniţiativă mai repede, dar dacă voi putea voi încerca să fac ceva pe viitor. Sigur că prin iniţierea unui concurs am avea şi noi şanse mult mai mari la atragerea de fonduri şi de turişti. Ne-am promova comuna, talentele şi am promova mult mai bine muzica lui Enescu”,
ne-a declarat Angela Toma-Grădinaru primar al comunei George Enescu. (DorohoiNews.ro, Adriana D.)

Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web